Keukens

0 Reacties | september 16, 2011

Afrika banner klein Azie banner klein Europa banner klein Noord amerika banner klein Zuid amerika banner klein

De laatste jaren is de interesse voor wereldkeukens toegenomen. Vroeger werd in de Nederlandse huishoudens voornamelijk Hollands gekookt. Sinds de tijd van handelen hebben veel mensen kennis gemaakt met nieuwe ingrediënten en nieuwe gerechten van over de hele wereld. Tegenwoordig reizen veel mensen ook buiten Europa, waardoor ze sneller in contact komen met typische gerechten uit andere werelddelen. Om jullie alvast op weg te helpen door alle keukens, vertellen we bij ieder land wat de geschiedenis achter het eten is en wat bijvoorbeeld de typische gerechten zijn.

Afrikaanse gerechten
Als we aan Afrikaanse gerechten denken, dan kennen de meeste mensen vooral de gerechten uit Noord-Afrika. Bijvoorbeeld een heerlijke Marokkaanse couscous als bijgerecht bij een lekker tajine gerecht.  Dat staat zeker op het menu tijdens een trip naar Marokko! Het Afrikaanse land heeft echter zo veel meer te bieden dan alleen de Marokkaanse keuken. Wat dacht je van de mooie specerijen en de Zuid-Afrikaanse specialiteit bobotie? Laat je verrassen door de veelzijdigheid van de Afrikaanse keuken.

Aziatische gerechten
De Aziatische wereldkeuken is verreweg de meest bekende wereldkeuken. Als je aan Aziatisch eten denkt, denk je automatisch aan Thais, Chinees of Indonesisch eten. Maar een land als Iran kan ook verrassend uit de hoek komen. Met onze Aziatische recepten creëer je binnen een mum van tijd een simpel gerecht. Of je nou Vietnamese loempia’s wil maken voor de kinderen of zelf sushi wil maken met vrienden, op Simpele Recepten vind je genoeg inspiratie voor de meest heerlijke gerechten!

Europese gerechten
Bij Europese gerechten denk je al snel aan pizza’s, pasta’s en heerlijke soepen. Voor sommige mensen gaat er echter niets boven een op en top Nederlands gerecht, zoals stamppot of erwtensoep. Of je nou zin hebt in de Italiaanse keuken, Spaanse gerechten of het wat dichter bij huis wil houden en juist een Duits gerecht wil klaarmaken, bij Simpele Recepten vind je de variatie die je zoekt.

Noord-Amerikaanse gerechten
Mexicaanse burrito’s! Wie kent ze niet? Net als tortilla’s, guacamole en enchilada’s is dit een typisch Mexicaans gerecht uit de Noord-Amerikaanse keuken. Maar om eerlijk te zijn, zullen veel mensen bij Noord-Amerika denken aan de vele lekkernijen uit de Verenigde Staten: donuts, brownies en chocolate chip cookies. Met de recepten op Simpele Recepten kun je deze tussendoortjes eenvoudig zelf klaarmaken.

Zuid-Amerikaanse gerechten
We zijn misschien minder bekend met de Zuid-Amerikaanse keuken, maar dat maakt de gerechten niet minder lekker. De eetcultuur is beïnvloed door de Portugezen en Spanjaarden. Varieer met je maaltijden en maak een keer een Argentijnse stoofpot klaar. De typische Surinaamse gerechten zijn ons wel bekend. Een heerlijke masala kip met roti staat zo op tafel!

Of je nu liefhebber bent van de Aziatische keuken of liever iets uit de Europese keuken klaarmaakt, voor alle gerechten geldt: eet en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab