Europese recepten

Europese recepten en gerechten uit Europa, inspiratie voor de lekkerste recepten uit Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland of één van de andere Europese landen. Maak jij ’n sangria, risotto met bloemkool, croissant of ’n babka van bladerdeeg?!

Topgerechten recepten

Elk land z’n eigen tradities, topgerechten recepten. ’n Schnitzel en de braad-, curry- en Frankfurter wurst zijn niet weg te denken in Duitsland. Spanje daar komen de mediterrane recepten vandaan.

En de Italiaanse keuken is zeer seizoensgebonden. Dit door de vele verse ingrediënten die gebruikt worden. Pizza en pasta’s zijn altijd de hit, topgerechten recepten. Frankrijk natuurlijk voor de kazen, stokbroden, croissants en nog veel meer verfijnde gerechten, typisch Europees eten.

Romige mayonaise maken

Mayo maken met mosterd en azijn. Lobbig & heerlijk zacht. Neem eieren zo vers mogelijk, 't is zo klaar.

Kaneel wafels recept

Wafels met ’n topping van kaneelsuiker en chocolade. Kaneelwafels bak je makkelijk zelf.

Oranje tompouce

Zelf tompouce maken met een laagje oranje glazuur, 't is op en top Koningsdag.

Tartaarsaus recept

Snelle vis-dip saus recept met kappertjes en sjalot zonder ei met peterselie en augurk.

Oesters openen

Oesters, wat heb je nodig? In ieder geval 'n oestermes en crushed ijs, azijn en sjalot, lekker joh!