Europese recepten

Europese gerechten en recepten uit Europa, inspiratie voor de lekkerste recepten uit Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland of één van de andere Europese landen.

Europese gerechten en tradities

Elk land z’n eigen tradities! De bekende schnitzel en de braad-, curry- en Frankfurter wurst zijn niet weg te denken in Duitsland. Spanje daar komen de mediterrane recepten vandaan. En de Italiaanse keuken is zeer seizoensgebonden. Dit door de vele verse ingrediënten die gebruikt worden. Pizza en pasta’s zijn altijd de hit. Frankrijk natuurlijk voor de kazen, stokbroden, croissants en nog veel meer verfijnde gerechten.

Polenta maken

Italiaanse klassieker. Hartige punten van polenta, knapperige frietjes of zachte smeuïge polenta puree.

Mueslirepen maken

Tussendoortje, heerlijk én gezonde snack. Hurry up, in de trommel mee naar school of ’t werk.

Risotto met spruitjes

Parmezaan en witte balsamico een vegetarisch risotto met een bite van knapperige spruitjes en knoflook.

Vegan oliebollen

Oliebollen met appel en rozijnen die je uiteraard ook weg kan laten, ’t is echt een succes.

Spaghetti met witlof

Pittige harde geitenkaas, pasta met wit- of roodlof of een mix daarvan. Favoriet en zeker ook kidsproof.

Vega borrelhap

Borrel of amuse met pesto en hummus dip, te gek lekker en simpel. Rauwkost is favoriet.

Meer recepten