Europese recepten
Europese recepten en gerechten uit Europa, inspiratie voor de lekkerste recepten uit Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland of één van de andere Europese landen. Maak jij ’n sangria, risotto met bloemkool, croissant of ’n babka van bladerdeeg?!
Topgerechten recepten
Elk land z’n eigen tradities, topgerechten recepten. ’n Schnitzel en de braad-, curry- en Frankfurter wurst zijn niet weg te denken in Duitsland. Spanje daar komen de mediterrane recepten vandaan.
En de Italiaanse keuken is zeer seizoensgebonden. Dit door de vele verse ingrediënten die gebruikt worden. Pizza en pasta’s zijn altijd de hit, topgerechten recepten. Frankrijk natuurlijk voor de kazen, stokbroden, croissants en nog veel meer verfijnde gerechten, typisch Europees eten.
Frittata met mozzarella en tomaat
Gevulde omelet met mozzarella, kerstomaat, Napoli kruiden en basilicum.
Gehaktbrood met paprika
Meatloaf, koud of warm. Eet met brood, mosterd en pickles.
Pasta carbonara
Wereldberoemd gerecht uit Italië, Carbonara, een heerlijk pasta recept.
Romige mayonaise maken
Mayo maken met mosterd en azijn. Lobbig & heerlijk zacht. Neem eieren zo vers mogelijk, 't is zo klaar.
Tagliatelle met kip en paddenstoelen
Kip en champignons in romige saus met pitjes en parmezaan, absoluut een favoriet.
Kaneel wafels recept
Wafels met ’n topping van kaneelsuiker en chocolade. Kaneelwafels bak je makkelijk zelf.
Oranje tompouce
Zelf tompouce maken met een laagje oranje glazuur, 't is op en top Koningsdag.
Omelet met aubergine en courgette
Snelle roerbak omelet met aubergine en courgette met 'n topping van verse basilicum en krokante uitjes.
Tartaarsaus recept
Snelle vis-dip saus recept met kappertjes en sjalot zonder ei met peterselie en augurk.
Roerei maken met groene kruiden
Roerei met verse peterselie en bieslook. Kaas, room en mosterd. 'n Smeuïg ei recept.
Plaattaart met pastinaak en spinazie
’n Lentetaart met ei en op de bodem pittige stukjes (vega) pepperoni en frisse limoenrasp.
Rucola stamppot met makreel
Smeuïge stamppot met rucola makreel en Amsterdamse ui, 'n voorjaars stamp.
Oesters openen
Oesters, wat heb je nodig? In ieder geval 'n oestermes en crushed ijs, azijn en sjalot, lekker joh!
Mosselen recept met witte wijn
Mosselen, wijn en mosselgroente erg simpel en snel te maken, ’n basisrecept.
Pasta met champignonroomsaus
Vegan saus recept voor pasta met paddenstoelen, sjalot en knoflook met platte peterselie en plantaardige kookroom.
Knolselderijsoep met mosterd
Soep van knolselderij, knoflook en vegan worst voor lunch of makkelijk diner.
Zalm uit de oven met honing en sojasaus
Zalmfilet met honing en sojasaus, sjalot en knoflook, ’n zalm teriyaki recept.
Pavlova met rode sinaasappel
Chewy en lekker zoet, écht een voor valentijn. Bloedsinaasappel maakt 't af.
Chiapudding met bloedsinaasappel
Pudding van chiazaad met rode sinaasappel, vanille en vegan melk.
Bloemkoolcouscous met geroosterde groenten
Couscous van bloemkool met geroosterde groenten en ’n ei. Gezond en snel vegetarisch recept.
Shakshuka met feta
Feta en worstjes, 'n makkelijk eenpansgerecht vol tomaten, kruidige worst, knoflook ui en eieren.
Bloedsinaasappel smoothie
Smoothie van rode sinaasappel met mango, banaan, pitjes en pistache. ’n Easy gezond vegan ontbijt.
Quiche met zuurkool en zalm
Zuurkoolquiche recept, 't is bijna geen werk lekker met pittige Italiaanse kaas.
Vispaté op toast maken
Paté van surimi zalm en garnalen. Citroen en roomkaas, mega makkelijk en mega lekker recept!