Gangen
Hoeveel gangen maak jij vandaag? Maak je diner perfect en zorg voor een juiste volgorde van de gangen op een simpele wijze en kies recepten die niet te ingewikkeld zijn.
Meerdere gangen diner waar let je op?
Zorg voor een goeie verdeling en planning. Maak de porties per gang niet te groot.
Het menu afstemmen
Stem het menu af op de gelegenheid waar het voor bedoeld is en op de groep gasten. Zijn er kinderen aanwezig bij het etentje of is het een zakelijk gezelschap. Vraag van tevoren naar de dieetwensen van de gasten. Zo sta je niet voor een verrassingen op de avond zelf. En welke kwaliteiten heb je zelf? Maak het jezelf niet te moeilijk. Geen culinaire hoogstandjes als je van jezelf weet dat je dit niet kunt.
Variatie in het menu
Gebruik variatie in de menu gangen maar niet te veel. Als je bijvoorbeeld risotto met asperges als hoofdgerecht serveert houd het dan bij asperges als bijgerecht en gebruik niet allerlei soorten andere groenten. Breng afwisseling in smaken en kleuren en denk aan de jaargetijden. Op een warme zomerdag eet je graag iets luchtigers dan op een koude winterdag. Maak gerechten met seizoensgroenten en gebruik seizoensfruit bij het dessert. Maak dus gebruik van verse producten die in een bepaald jaargetijde aangeboden worden.