Recepten van keuken: Argentijnse Recepten

Argentijnse keuken2

Argentinië is een erg groot land, dat niet dichtbevolkt is. Om die reden hebben dieren en vee de ruimte om vrij te grazen in grote weides. Dit zorgt ervoor dat het vlees van erg goede kwaliteit is en de Argentijnen de grootste vleeseters ter wereld zijn.

Vlees
Vlees is daarom ook het belangrijkste deel van de avondmaaltijd. De avondmaaltijd is de meest uitgebreide maaltijd van de dag en wordt vaak erg laat gegeten. Denk hierbij aan een uur of 9 ’s avonds. Men eet gemiddeld maar liefst 400 gram vlees per persoon tijdens de avondmaaltijd. In Argentinië worden aardappelen als groente gezien, waardoor je niet snel de combinatie van aardappelen, groenten en vlees ziet. Vaak worden er groenten of aardappelen met wat brood geserveerd bij het vlees. Naast steak eten ze veel kip in Argentinië.

Vegetarisch
Omdat er zo veel vlees gegeten wordt, is het bijna onmogelijk om vegetariër te zijn in Argentinië. In de hoofdstad en andere grote steden zijn wel enkele restaurantjes te vinden die vegetarisch zijn, maar veel Argentijnen beschouwen vegetarisch als een psychische ziekte.

Ontbijt
Het ontbijt in Argentinië is erg eenvoudig en licht. Meestal eten Argentijnen een geroosterde toast of een croissant met wat boter of jam. Vaak wordt er koffie of thee gedronken bij het ontbijt.

Argentijnse ingrediënten
Ingrediënten die veel in de Argentijnse keuken gebruikt worden zijn maïs, tomaten, ui, ei, radijs, aardappelen en pittige kruiden. Argentinië heeft niet echt een typische keuken. De Argentijnse keuken bestaat vooral uit invloeden van de Europese keuken, maar het land heeft wel een aantal typisch Argentijnse gerechten. Denk hierbij aam empanadas, dulce de leche en yerbe maté.

Argentijnse gerechten

Empenada’s
Empenada’ss zijn pasteitjes die gevuld zijn met vlees en groenten. De pasteitjes worden vaak op verschillende manieren gesloten. De manier waarom het pasteitje gesloten is, geeft aan wat er in de vulling zit.

Yerbe maté
Yerbe maté is een Argentijnse thee die erg veel gedronken wordt door Argentijnen. Het is een groene thee die erg gezond is met een bitter smaakje.

Dulce de leche
Dulce de leche is een pasta van karamel die de Argentijnen vaak op brood, taart, koeken, donuts en ijs smeren. Dulch de leche wordt gemaakt door gezoete melk enkele uren te laten inkoken.

Chimichurri
Chimichurri is een Argentijnse, zure en pittige sausen marinade die vaak bij vlees geserveerd wordt. In de saus zitten ingrediënten als olie, azijn, tijm, oregano, peper, knoflook, ui, peterselie en bieslook.

¡Buen provecho ! (Smakelijk eten!)

Argentijnse stoofpot

Argentijnse stoofpot

Gemiddelde waardering: (2.8 / 5)

Deze heerlijke, Argentijnse stoofpot bevat mals rundvlees en een heerlijke saus. Maak het met dit ...

Lees meer

Ribeyes met chimichurri

Gemiddelde waardering: (2.5 / 5)

Probeer dit Argentijnse gerecht met de wereldberoemde chimichurri. Heerlijk mals vlees met een zelfgemaakt, zuur, ...

Lees meer
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab