Oranje tompouce

Oranje tompouce

Een Oranje tompouce kun je zelf maken. Net als de banketbakkersroom is het echt niet moeilijk. Met een laagje oranje glazuur is het helemaal Koningsdag. Voor extra vanillesmaak aan de room voeg je een beetje vanille-extract toe of een zakje vanillesuiker. En als je toch ongeduldig bent, kun je natuurlijk altijd een zakje banketbakkersroom gebruiken.

Oranje tompouce maken

Een Oranje tompouce maken, tompouce of tompoes, het langwerpige zoete gebakje van bladerdeeg.

Maak de tompoucen zelf voor Koningsdag. Gebruik wortelsap en poedersuiker voor het glazuur en klaar is je oranjegebak.

Tip bij het bakken van het bladerdeeg: om te voorkomen dat het bladerdeeg te veel omhoog komt, leg je een ovenrooster of iets anders zwaars dat in de oven kan op de bladerdeegvellen. Veel plezier met het maken van de Oranje tompouce!

Oranje tompouce maken

Oranje tompouce

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Oranje tompouce maak lekker zelf, net als banketbakkersroom. 'n Laagje oranje glazuur is op en top Koningsdag.
Gang Tussendoortje
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 8 personen
calorieën 320

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 3 eidooiers
  • 35 gr bloem
  • 350 ml volle melk
  • 65 gr suiker

Oranje glazuur

  • 75 gr poedersuiker
  • 2 el wortelsap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en maak de banketbakkersroom. Splits de eieren en klop de eidooiers met de bloem in een kom, de eiwitten gebruik je niet.
  • Breng de melk aan de kook en al roerende schenk je de melk langzaam bij het eimengsel. Giet het mengsel terug door een zeef in de pan en breng al roerend weer aan de kook. Laat kort op laag vuur doorkoken. Voeg de suiker toe en roer tot het is opgelost. Schenk de room in een schaal en laat afkoelen.
  • Snij de bladerdeegplakjes doormidden en leg los van elkaar over de bakplaat. Prik er een aantal gaatjes in met een vork. Bak de tompouce-bodem en tompouce-dakjes in een kwartier bruin. Laat afkoelen op de bakplaat.
  • Meng de poedersuiker met de wortelsap tot een smeerbaar glazuur en stapelen maar.
Oranje tompouce eten
Oranje tompouce recept

De room is goed wanneer het de dikte heeft van dikke vla; tijdens het afkoelen zal de room verder indikken.

Ook lekker: oranje roze koeken - klassieke roze koeken met een hip oranje kleurtje. Het is feest en cakejes, wie houdt daar niet van? Of maak de originele tompouce.

Oranje tompoucen

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024