Gepocheerde rabarber met yoghurt en granola
Er is een legio aan manieren waarop je rabarber kunt bereiden. Maak er een crumble van, of kook tot een jam of custard. Maar gepocheerde rabarber, dat is wel héél speciaal. Door de rabarber slechts 1 minuut te koken in een bad van kardemompeulen en rozenwater, en verder te laten garen in de pan terwijl het afkoelt, krijg je prachtige knalroze stengels met een subtiele smaak van kardemom en rozen. Ook behoudt de rabarber zijn vorm, en dat ziet er superleuk uit.
De gepocheerde rabarber serveren we meestal samen met yoghurt en granola. Lekker als lente yoghurtbowl bij het ontbijt. Maar we vinden ze stiekem ook al lekker om zo op te snacken. Maar de rabarber kun je ook op bladerdeegtaartjes leggen, of serveren met een schep ijs of room. Zo heb je supersnel en lekker toetje.
Bekijk hier al onze variaties met rabarber.
Ingrediënten
- 500 gr rabarber
- 1 el kardemompeulen geplet
- 250 ml water
- 1 el rozenwater
- 1 tl rozenaroma optioneel
- 100 gr suiker
Instructies
- Doe de geplette kardemompeulen, het water, rozenwater en de suiker in een grote pan en breng aan de kook.
- Snijd ondertussen de rabarber in stukken van 5 centimeter. Voeg toe aan de pan. Zet het vuur op zacht zodra het water kookt en laat de rabarber 1 minuut koken.
- Haal vervolgens de pan van het vuur en laat de gepocheerde rabarber afkoelen in de siroop.
- Zodra de siroop en de rabarber is afgekoeld kun je jouw ontbijtje maken. Voeg yoghurt toe aan een kom en bestrooi met granola. Leg een aantal stukken rabarber erop samen met een schep siroop. Maak af met pistachenoten en andere toppings als bijenpollen en chiazaadjes.
We voegen rozenaroma toe, waardoor de gepocheerde rabarber een prachtig, fel roze kleur krijgt. Ook kun je stoofperensuiker gebruiken of kleurstof. Dit is optioneel, maar zo ben je wel verzekerd van een prachtige roze kleur.
Ook lekker: rabarber dessert met sinaasappel en ijs. Maak ook eens: deze rabarber crumble met havermout en ijs!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?