Tuna melt: tosti met tonijn en twee kazen
Een krokante korst, smeuïge tonijnsalade met een crunch van bleekselderij, en gesmolten kazen. Deze componenten maken deze tuna melt de perfecte lunch. Geen droge stukken tonijn dus, maar een heerlijke zelfgemaakte salade met rode ui, augurk en bleekselderij. Lekker sauzig door een flinke klodder mayo en mosterd. Door de tonijn goed uit te lekker krijg je geen natte of vette tosti. Maar gewoon een goed krokant gebakken broodje.
Van saaie kaas is trouwens geen spreken. We kiezen namelijk voor twee soorten: cheddar en mozzarella. Omzeil de plastic smeltkazen, en breng een bezoekje aan de kaasboer. Want daarmee maak je een tosti waar je u tegen mag zeggen. Zo lekker, dat je met deze tuna melt iedere tonijn hater omtovert tot een tonijn lover. Let maar op!
Ook lekker: tosti met pindapasta, banaan en chili-olie.
Ingrediënten
- 90 gr tonijn uitgelekt
- 1 el mayonaise + extra om te smeren
- 1 tl mosterd
- 1 stengel bleekselderij in blokjes
- 1 augurk in blokjes
- ½ rode ui gesnipperd
- peper en zout
- 20 gr mozzarella geraspt
- 2 plakjes cheddar
- 2 snedes brood
Instructies
- Zorg dat de tonijn goed is uitgelekt. Voeg toe aan een kom samen met de mayonaise, mosterd, bleekselderij, augurk, rode ui, peper en zout. Roer goed en proef af op peper en zout. Voeg extra toe indien nodig.
- Beleg een snede brood de geraspte mozzarella. Leg daarbovenop de tonijnsalade en volg met de cheddar. Leg de andere snede brood erop. Besmeer de tosti met mayonaise.
- Verhit een koekenpan op het vuur. Bak de tuna melt aan beide zijdes goudbruin krokant. Snijd doormidden en serveer.
Tosti's besmeren we altijd met mayonaise, niet met boter. Een hack die je voor de rest van je leven bij je zult dragen. Thank us later!
Ook lekker: kimchi tosti lekker pittig met kimchi en knoflookboter!
Heb je tonijnsalade over? Dan kun je 'm ook serveren op toastjes, of maak er een pastasalade van!
Maak ook eens: de pantosti, de ultieme tosti die je maakt in de pan.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?