Peanut butter and jelly french toast
De combinatie van pindakaas en aardbeienjam is een echte smaaksensatie. In dit recept hebben we deze gouden combinatie toegepast op een klassieker: french toast. Pindakaas en jam tussen twee sneetjes brood... met een Franse twist! Met jam en pindapasta van Bonne Maman. Dit recept lijkt op het maken van wentelteefjes, waarbij je brood door beslag haalt en bakt tot ze knapperig zijn. Hierdoor krijgen de sandwiches extra karakter en zien ze er verleidelijk uit.
Peanut butter jelly French toast is zo'n gerecht waar iedereen dol op is. Speciaal voor Moederdag gebruiken we voor deze variant briochebrood.
Tip: ook ideaal als je nog een brood hebt liggen dat niet helemaal vers meer is: zo fleur je het weer helemaal op!
Maak ook eens: pan tosti met lekker veel kaas.
Peanut butter jelly french toast (boterham met pindakaas en jam), helemaal lekker!
Ingrediënten
- 200 ml melk
- 2 el bloem
- 2 el suiker
- 4 plakken brood of brioche
- 2 el Bonne Maman Pindapasta met stukjes pinda
- 1 el Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Fruitspread Aardbeien
- boter om in te bakken
- poedersuiker
Instructies
- Meng in een ruime kom de melk, bloem en suiker tot een beslag met een garde.
- Verhit een ruime koekenpan op het vuur en laat de boter zachtjes smelten. Haal de boterhammen door het beslag en leg ze voorzichtig in de koekenpan.
- Bak de boterhammen ongeveer 3 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn.
- Verdeel de gebakken boterhammen over twee borden. Smeer op één boterham pindapasta en op de andere boterham de aardbeien fruitspread.
- Leg de boterhammen met beleg op elkaar, zodat het beleg aan de binnenkant zit.
- Bestrooi de peanut butter jelly toast met suiker.
Peanut Butter & Jelly is een geweldige combinatie die in Amerika erg populair is. Bij ons hoor je ‘m niet vaak, maar favoriet wordt ie zeker!
Ook lekker: zoete tosti met banaan, chocolade en roomkaas.
Als je dol bent op room of ijs is het een aanrader hierbij te serveren.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?