- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 2 uur
- Klaar in: 2 uur 10 min
Gazpacho recept, een fris Spaanse zomer soepje dus perfect voor een warme zomerdag! Serveer deze gazpacho soep vol knoflook, rode ui en verse tomaten goed koud. ’t is echt een waanzinnig simpele gazpacho om zelf te maken.
Schenk in glazen en het ziet er ook nog tof uit!
Gazpacho recept
Met een gazpacho recept kan je eindeloos variëren, hou je van pit? Voeg dan een rood pepertje toe. Lekker met wat geroosterd brood of neem wat crackers met pompoenpitten voor de bite. Eet wat feta bij je gazpacho met wat verse kruiden en je zomersoep recept is af!
Dit gazpacho recept is te gek lekker voor de lunch, voorgerecht of als hoofd met wat andere bites erbij.
Zo maak je een Spaanse zomersoep
- Was de paprika, komkommer en tomaten en snij in kleine stukken. Schil en snij de ui en knoflook.
- Stop deze vijf in de blender en voeg hier tomatenpuree, azijn en broodkruimels aan toe en maal fijn. Voeg eventueel extra olijfolie toe. Geen blender? Gebruik een staafmixer. Breng de gazpacho soep op smaak met grof zeezout en verse peper.
- Meng het tomaat-groentesap mengsel in een kom met de tomatensap en laat de soep goed koud worden, zet weg in de koelkast voor twee uur.
- Je gazpacho is klaar, schenk de soep in glazen of kommen en maak de gazpacho af met verse gehakte kruiden. Geniet! Zó maak je een koude Spaanse zomersoep.
Maak je gazpacho af met verse kruiden zoals basilicum, platte peterselie of koriander.
Meer koude soep? Koude yoghurtsoep, met geroosterde amandelen, knoflook en komkommer, peterselie en munt.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?