Gebakken exotische paddenstoelen

Gebakken exotische paddenstoelen

Sjalot en knoflook
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 10 min
  • Klaar in: Klaar in 20 min
  • Kcal: Calorieën 185

Misschien niet het meest originele recept maar wel heel erg lekker en simpel te maken, gebakken exotische paddenstoelen met sjalot en knoflook. Reuze lekker! Geroosterd op zuurdesembrood voor de lunch of makkelijk avondmaal.

Zomerse paddenstoelen

Zomerse paddenstoelen ofwel exotische paddenstoelen hebben een stevige bite zijn erg smaakvol, gezond, caloriearm en vegan. Wij gebruiken een combinatie van de shiitake, oesterzwam, bundelzwam en kastanjechampignon. Een mooie mix van Oakfield.

Ook lekker: champignons op toast met kaas gebakken ui en platte peterselie, ’n heerlijk makkelijk en snel recept met Zwitserse raclette kaas.

Gebakken paddenstoelen recept

Gebakken exotische paddenstoelen

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Gebakken paddenstoelen met sjalot en knoflook: een smakelijke delicatesse | Geschikt voor lunch of diner | Probeer het vandaag nog.
Gang lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 185

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 gr boter (vegan)
  • 400 gr exotische paddenstoelen
  • 10 gr platte peterselie
  • 4 sneetjes zuurdesem
  • olijfolie extra vergine

Gepocheerd ei

  • 4 eieren bio
  • 150 ml witte wijnazijn

Instructies

  • Vul een pan met water, doe de azijn erbij en breng het water aan de kook. (mocht je er een eitje bij willen, anders sla je deze stap over)
  • Pel en snipper de sjalot en knoflook. Smelt in een grote koekenpan de (vegan)boter op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 minuten. Snij en scheur de exotische paddenstoelen en voeg toe. Hak de peterselie en voeg toe samen met grof zeezout en vers gemalen peper naar smaak.
  • Breek de eieren in het hete water (80 graden) met azijn en pocheer zo’n 2 minuten. Rooster het brood knapperig, leg op borden en druppel er extra vergine olijfolie overheen. Schep de paddenstoelen op en maak af met het gepocheerde ei.

Eet direct! Eventueel met krokante uitjes en pittige kiemgroenten. Mocht je vegan zijn en toch ’n eitje willen toevoegen maak dan tofu scramble. Lekker als je de zomer paddenstoelen combineert met een zomergroente als tomaat. Tomatensalade is simpel om te maken.

Ook lekker: gebakken paddenstoelen met sojasaus en pittige tomatenmayo.

Gebakken paddenstoelen sjalot en knoflook

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De Smaak van Italie mei 2024