Paprika-tomatensoep

2015-05-23
  • Porties: 3-4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 30m
  • Klaar in: 35m
FavoriteLoadingToevoegen aan mijn recepten

Deze paprika-tomatensoep heeft een unieke smaak doordat de groenten van tevoren zelf geroosterd zijn in de oven. Daarnaast is deze soep ook nog een super gezond! Hij is vegetarisch, maar als je wilt, kun je er ook keine gehaktballetjes aan toevoegen voor wat extra vulling.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 5 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1/2 eetlepel tijm
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 600 ml groentebouillon
  • 15 gram verse basilicum

IMG_0194

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pel de uien en snij ze in kwarten. Snij de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes. Snij ook de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten.

Stap2

Leg de uien, tomaten en paprika met hun velletje naar beneden op de bakplaat. Leg de ongepelde tenen knoflook er ook bij. Besprenkel de uien en paprika met olijfolie en bestrooi alles met de tijm, een beetje zout en peper. Schuif de bakplaat voor ongeveer 20 minuten in de oven en zorg ervoor dat de groenten lekker geroosterd zijn. Kijk regelmatig hoe ver ze zijn, verleng of verkort eventueel de tijd in de oven.

Stap3

Hou een paar basilicumblaadjes apart voor de garnering. Haal de bakplaat uit de oven en haal de velletjes van de teentjes knoflook. Pureer alle groenten, basilicumblaadjes en paprikapoeder in een blender.

Stap4

Doe de puree in een grote pan en zet hem op het vuur. Voeg in gedeeltes de groentebouillon toe, zodat je kunt stoppen als de soep te dun wordt. Breng de soep aan de kook en bring eventueel op smaak met wat zout en peper.

Stap5

Verdeel de soep over kommen en garneer ze eventeel met de overgebleven basilicumblaadjes.

 

Commentaar op recept

Comment (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Het leuke aan koken vind ik..

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

Gerelateerde recepten:
  • img_4540

    Tomaten-kaas ovengerecht met spinazie en rösti

  • img_4482

    Risotto met courgette en kastanjechampignons

  • img_4137

    Aardappelsalade met ham

  • img_4379

    Stoofpannetje met kip

  • img_4236

    Romige pasta met kipworst

  • © Copyright 2014 simpele-recepten.nl All right Reserved.