Rabarber met sinaasappel – ons favoriete toetje
Een favoriet zomertoetje! Dit rabarberdessert met sinaasappel en ijs is niet te zoet en je hebt het zo gemaakt! Rabarber is sowieso al erg makkelijk om te maken, en dit dessert is snel klaar. Wij kiezen voor frambozenijs en paranoten. Het ijs is lekker zoet en past goed bij de iets zure rabarber, terwijl de noten zorgen voor een lekkere bite.
Rabarber van de bbq
Heb je weleens rabarber van de barbecue gemaakt? Het is net zo makkelijk als in de pan, maar dan maak je pakketjes voor op de barbecue. Leg 2 vellen aluminiumfolie op elkaar en vorm hiermee een kommetje. Schep een kwart van het mengsel in de folie, vouw voorzichtig dicht en herhaal dit nog drie keer. Laat de pakketjes een kwartier op de barbecue garen in sinaasappelsap, afhankelijk van de temperatuur van de barbecue. Haal ze eraf en maak je rabarbertoetje af met een bolletje zoet ijs en gehakte noten.
Rabarber dessert
Ingrediënten
- 500 gr rabarber
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 sinaasappels
- 1 tl kaneel
- 4 bollen ijs
- handje noten
Instructies
- Was de rabarber en snijd deze in stukken. Pers de sinaasappels uit.
- Meng het sinaasappelsap met vanillesuiker en kaneel. Doe alles in een pan en breng de rabarber aan de kook.
- Laat het tien minuten zachtjes pruttelen totdat de rabarber uit elkaar valt.
- Serveer het rabarber dessert warm met een bolletje ijs en noten. Als je van een koude variant houdt, laat de rabarber dan afkoelen en serveer later.
Meer rabarber, klassiek als bijgerecht.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?