Recepten van keuken: Chileense recepten

Chileense keuken

De Chileense keuken bestaat uit een combinatie van verschillende invloeden uit Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Argentinië. Er wordt veel met maïs, bonen, vis, olijven, kip, rundvlees en schaaldieren gekookt. Omdat Chili een langwerpig gevormd land is en het direct aan zee grenst, wordt er veel vis gebruikt in gerechten. Dankzij de vele zonne-uren kan Chili uitstekende wijnen maken. Denk bijvoorbeeld aan de cabernet sauvignon, chardonnay en rieslingwijnen. Chileense wijnen zijn de meest biologische en ecologische wijnen ter wereld. Mate is een typisch Chileense drank. Mate is een kruidenthee met een bittere smaak.

Chileense eetgewoonten

Omdat het klimaat in Chili erg warm is, stelt het ontbijt vaak niet veel voor. Meestal houdt het ontbijt een geroosterd broodje met wat beleg in. Bij het ontbijt wordt vaak een kop koffie gedronken. In het begin van de middag wordt vaak een siësta gehouden, daarna volgt vaak een warme lunch met wat rijst, groenten en wat vlees. Rond 6 uur ’s avonds wordt er nog een broodje gegeten en vanaf half 9 wordt er uitgebreid avond gegeten. Het grillen van grote stukken vlees is een populaire maaltijd onder de Chilenen.

Chileense gerechten

Empenada
Een empenada is een typisch Chileens gerecht. Het is gemaakt van deeg dat gevuld is met verschillende ingrediënten. Empenadas worden vaak gebakken of gefrituurd en als snack gegeten. Ze worden ook vaak bij de hoofdmaaltijd geserveerd.

Humitas
Humitas zijn pakketjes van gestoomde maïs die in maïsbladeren gewikkeld zijn.

Tomaticán
Tomaticán is een heerlijke Chileense stoofpot van gehakt, ui, tomaat, maïs en knoflook.

Pastel de choclo
Pastel de choclo is een heerlijke Chileense maïspastei met gehakt en olijven, waarbij vaak een frisse salade wordt geserveerd.

Charquican
De Chilenen houden ook van stamppot. Charquican is een geliefde, Chileense stamppot van aardappelen, groente en vlees.

Enselada Chilena
Enselada is Spaans voor ‘salade’. De enselada Chilena bestaat uit tomaat, ui, koriander, chili pepers en olijfolie. Enselada Chilena wordt vaak als bijgerecht geserveerd.

Zelfgemaakte chilisaus

Gemiddelde waardering: (4.5 / 5)

Deze populaire saus uit Chili kun je nu ook heel eenvoudig zelf maken. Heel makkelijk ...

Lees meer

Chileense stamppot (Charquican)

Gemiddelde waardering: (3.3 / 5)

Maak eens een Chileense stamppot. Charquican is een zeer bekend Chileens gerecht dat veel gegeten ...

Lees meer

Enselada Chilena

Gemiddelde waardering: (3 / 5)

Deze enselada Chilena is een heerlijke, Chileense salade. Met dit recept maak je heel snel een ...

Lees meer

Empanadilla’s met tonijn en olijven

Gemiddelde waardering: (3.7 / 5)

Empanadilla’s zijn Spaanse pasteitjes. Deze pasteitjes kunnen allerlei verschillende ingrediënten bevatten. De empanadilla’s in dit ...

Lees meer
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab