[Image_caption id=”15872″ style=”Style-1″ align=”alignnone ” width=”770px” caption=”Met tomaten” title=”Zelf chilisaus maken” url=””][/Image_caption]
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 25 min
Bereidingswijze
- Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes uit de rode pepers. Liever extra heet? Laat de zaadjes erbij. Snipper de sjalotjes, bleekselderij en de pepers fijn. Zet een pan op het vuur en meng hier de sjalotjes, bleekselderij, rode peper, wijn, tomaten en puree door elkaar. Pers de knoflook boven de pan. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer het goed door elkaar.
- Breng de saus aan de kook en laat zonder deksel 15 tot 20 minuten pruttelen. Wanneer de saus gaar en dik, pureren met de staafmixer en warm serveren.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Hoe lang blijft deze goed? Zowel vers als diepvries mogelijk?
Als je de pot goed afsluit kan je de chilisaus 3 dagen bewaren en in de diepvries 1 maand.