Zelfgemaakte chilisaus

Populair sausje
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Deze populaire saus uit Chili kun je nu ook heel eenvoudig zelf maken. Heel makkelijk en net zo lekker!

Populaire dip

Ingrediënten

  • 400 gr tomaten in blik
  • 2 sjalotjes
  • 1 rode peper
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 teen knoflook
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 el tomatenpuree

Bereidingswijze

  1. 1Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes uit de rode peper. Snipper de sjalotjes, bleekselderij en de rode peper fijn. Zet een pan op het vuur en meng hier de sjalotjes, bleekselderij, rode peper, wijn, tomatenpuree door elkaar. Pers de knoflook boven de pan. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer het goed door elkaar.
  2. 2Breng de saus aan de kook en laat het zonder deksel ongeveer 15-20 minuten pruttelen. Wanneer de saus gaar en dik is kun je hem warm serveren.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...