[Image_caption id=”15872″ style=”Style-1″ align=”alignnone ” width=”770px” caption=”Met tomaten” title=”Zelf chilisaus maken” url=””][/Image_caption]

  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min

Deze populaire saus uit Chili kun je nu ook heel eenvoudig zelf maken. Heel makkelijk, wel anders maar óh zó lekker!

Chilisaus maken zonder suiker

Pittige tomatensaus met knoflook, wijn, sjalot en rode peper, zonder suiker. Zó maak je deze tomaten chilisaus.

Ingrediënten

  • 400 gr tomaten in blik
  • 2 sjalotjes
  • 2 rode pepers
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 teen knoflook
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 el tomatenpuree

Bereidingswijze

  1. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes uit de rode pepers. Liever extra heet? Laat de zaadjes erbij. Snipper de sjalotjes, bleekselderij en de pepers fijn. Zet een pan op het vuur en meng hier de sjalotjes, bleekselderij, rode peper, wijn, tomaten en puree door elkaar. Pers de knoflook boven de pan. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer het goed door elkaar.
  2. Breng de saus aan de kook en laat zonder deksel 15 tot 20 minuten pruttelen. Wanneer de saus gaar en dik, pureren met de staafmixer en warm serveren.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Sofie 6 december 2022 at 23:33 - Reply

    Hoe lang blijft deze goed? Zowel vers als diepvries mogelijk?

    • Miranda Bernáth 7 december 2022 at 09:28 - Reply

      Als je de pot goed afsluit kan je de chilisaus 3 dagen bewaren en in de diepvries 1 maand.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

HHB Instagram actie oktober 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie nazomeren