Zelfgemaakte chilisaus

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 25m

Deze populaire saus uit Chili kun je nu ook heel eenvoudig zelf maken. Heel makkelijk en net zo lekker!

Ingrediënten

  • 400 gram tomaten in blik
  • 2 sjalotjes
  • 1 rode peper
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 teen knoflook
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Bereidingswijze

Stap1

Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes uit de rode peper. Snipper de sjalotjes, bleekselderij en de rode peper fijn. Zet een pan op het vuur en meng hier de sjalotjes, bleekselderij, rode peper, wijn, tomatenpuree door elkaar. Pers de knoflook boven de pan. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer het goed door elkaar.

Stap2

Breng de saus aan de kook en laat het zonder deksel ongeveer 15-20 minuten pruttelen. Wanneer de saus gaar en dik is kun je hem warm serveren.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

66

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab