Cheesecake piña colada twist
- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 1 uur
- Klaar in: 1 uur 10 min
'n Zomers recept cheesecake piña colada twist met witte chocola kokos en ananas met witte chocolade van Tony’s Chocolonely met een twist naar de piña colada cocktail. Lekker en heel simpel te maken.
Cheesecake dessert
Cheesecake dessert met een supersnelle bodem van koek. Lekker zoet met witte chocolade van Tony's. Serveer met ijs en verse ananas, perfect dessert voor een zwoele avond.
Maak deze cheesecake glutenvrij met glutenvrije koekjes, de glutenvrije digestive koekjes van Schär.
Bereidingswijze
- Verwarm eerst de oven voor op 170 graden en bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier.
- De koekjes maak je fijn tot krummel in een plastic zak. Sla er een paar keer op tot de koekjes fijn zijn. Doe de boter in een pan, laat op laag vuur smelten en roer het koekkruim door de boter.
- Schep het koekmengsel in de bakvorm en druk met de bolle kant van een lepel plat. Zet de bakvorm in de oven en bak de bodem 15 minuten. Laat afkoelen buiten de oven maar laat de oven wel aan staan.
- Ondertussen meng je voor de vulling de monchou met de crème fraîche in een kom en klop met een mixer tot een romig mengsel. Mix langzaan één voor één de eieren erdoor.
- Laat de witte chocolade in een pannetje op laag vuur smelten en schenk als alle witte chocolade gesmolten is door het monchoumengsel. Giet de vulling in de afgekoelde bodem. Zet de bodem weer in de oven en bak de cheesecake in 45 minuten gaar.
Snij de cheesecake in stukken en maak af met schaaf van chocolade, ananas en kokossnippers.
Bekijk meer taart recepten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?