
Dadelrepen maken met vijgen en noten
Deze dadelrepen met vijgen en noten zijn een heerlijke, gezonde snack. Ze zijn supersnel en simpel te maken, en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Superlekker en ook nog eens lekker zoet. Zelf energierepen maken is niet alleen leuk, maar ook lekker voedzaam. Met dadels, vijgen en noten maak je in een handomdraai een gezonde en natuurlijke snack. Geen toegevoegde suikers, alleen pure ingrediënten boordevol energie. Perfect voor onderweg, na het sporten of gewoon als verantwoord tussendoortje!
Dadels en vijgen: natuurlijke zoetmakers
Gedroogde vijgen zijn heerlijk zoet en worden vaak gebruikt als suikervervanger. Ook dadels zijn populair om gerechten van nature zoeter te maken. Eigenlijk kun je met dit recept - dadelrepen maken - alle kanten op, dus voel je vrij om te experimenteren!
Tip: liever kleine hapjes? Rol het mengsel tot balletjes en wentel ze door gehakte noten, sesamzaad of kokos. Net zo lekker en perfect als snelle snack!
Ook lekker: bananenbrood met dadels.
Een dadelreep maken maken is hartstikke leuk om te doen! Het leukste? Het kost bijna geen moeite! Kort de vijgen en dadels wellen, mixen met noten en muesli, en je bent al bijna klaar. In een paar minuten maak je heerlijke, gezonde energierepen zonder gedoe!
Inspiratie: dadels eten is een supergoed idee!
Hou je van twist: vervang de notenmix dan door walnoten voor een heerlijke walnoot en dadelrepen.

Ingrediënten
- 100 gr gedroogde vijgen
- 150 gr dadels
- 2 el pindakaas
- 50 gr muesli
- 2 el honing
- 110 gr gemengde noten ongezouten, gehakt
Optioneel
- kokosrasp
Instructies
- Week de dadels en vijgen 10 minuten in heet water. Giet af en maal ze in een keukenmachine tot een kleverige pasta.
- Voeg de gehakte noten en muesli toe en mix kort tot een samenhangend mengsel.
- Verwarm de honing en pindakaas in een pannetje op laag vuur tot een glad mengsel.
- Giet het honing-pindakaasmengsel bij het dadel-notenmengsel en mix nog even goed door. Smeer het mengsel uit over een stuk bakpapier in een laag van ongeveer 1,5 cm dik.
- Verspreid het mengsel gelijkmatig over een met bakpapier beklede schaal, tot een laag van ongeveer 1,5 cm dik.
- Bestrooi met extra gehakte noten of geraspte kokos.
- Laat opstijven in de koelkast, afgedekt, gedurende minstens 30 minuten.
- Snijd in repen – niet te groot, want ze zijn machtig!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?