Dadel vijgen reep met noten

Dadel vijgen reep met noten

Gezonde reep
  • Aantal: 16
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 35 min

Deze reep van dadel, vijgen en noten is heerlijk als gezonde snack. Ze zijn makkelijk om te maken en dus ook snel klaar. Je hebt weinig nodig en ze zijn superlekker en superzoet!

Dadels en vijgen lekker zoet

Een gedroogde vijg is veel zoeter van smaak en wordt daardoor veel als suikervervanger gebruikt. Ook dadels zijn enorm populair en heerlijk als suikervervanger. Eigenlijk is alles lekker in zo’n reep van dadels en vijgen, experimenteren dus! Je kunt er ook balletjes van draaien en in de gehakte noten, sesam of kokos rollen.

Ingrediënten

  • 100 gr gedroogde vijgen
  • 150 gr dadels
  • 2 el pindakaas
  • 50 gr muesli
  • 2 el honing
  • 110 gr ongezouten gemengde noten

Bereidingswijze

  1. Laat de dadels en vijgen even wellen in heet water. Giet af en maal in een keukenmachine tot een kleverige pasta. Voeg de gehakte noten en muesli toe.
  2. Verwarm de honing met de pindakaas tot een glad mengsel. Giet dit bij de dadel-notenpasta en mix nog even kort. Smeer het mengsel uit over een stuk bakpapier in een laag van ongeveer 1,5 cm dik. Bestrooi met wat extra gehakte noten of rasp wat kokos.
  3. Laat de platte koek afgedekt in de koelkast in 30 minuten stevig worden. Snijd de koek in repen. Niet te groot, ze zijn best machtig!
Beoordeling: 3.7. van 7 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024