Pavlova met gekarameliseerde ananas
- Aantal: 6
- Bereidingstijd: 20 min
- Wachttijd: 3 uur
- Klaar in: 3 uur 20 min
Pavolva met ananas gekarameliseerd én ananas karamel, hoe lekker! Makkelijk zelf te maken. Met eenvoudige ingrediënten maak je een prachtige schuimtaart. In verschillende soorten en maten. Met dit recept een zonnige taart met room van binnen en blaadjes munt op de top.
Gekarameliseerde ananas
Ananas, lekker zoet gebakken in bruine suiker, heel simpel! De suiker gaat smelten in de pan en zal gaan karameliseren hier de ananas op en óh zo lekker zoet! Een saus van caramel maken hoort ook bij deze taart met ananas sap, te gek lekker!
Bereidingswijze pavlova met gekarameliseerde ananas en karamel
- Verwarm de oven voor op 90 graden. Klop de eiwitten in een kom en voeg al kloppend langzaam de witte suiker toe, maizena en het citroensap. Schep het mengsel in een grote cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat, lekker hoog. Bak 3 uur in de oven.
- Schil de ananas en snij in stukken. Schep 3 el donkere basterdsuiker in een koekenpan (met anti aanbaklaag) en laat zachtjes karameliseren. Leg de ananas in de gesmolten suiker en bak goudbruin. Zet even weg.
- Maak nu een romige vulling van 200 ml room met de poedersuiker en klop stevig. Bewaar in de koelkast tot de pavlova klaar is.
- De caramel, kook 150 ml ananassap in tot de helft over is, haal even van het vuur en voeg boter, de rest van de bruine basterdsuiker en room toe. Goed laten borrelen, de saus gaat indikken. Dit duurt ongeveer een kwartier. Als laatst voeg je een snuf zeezout en 3 druppels vanille extract toe.
- Vullen! Room en ananas in de pavlova, druppel de caramel en maak af met blaadjes verse munt!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Hallo, gebruik je ananas sap uit een pak of de sap die bij de ananas in een blikje zit?
Ik gebruik sap uit pak omdat ik hier een verse ananas gebruik. Gebruik je ananas uit blik dan kan je dat ook gebruiken.