Smoothie bowl van rood fruit met pindakaas
Smoothie bowl van rood fruit met pindakaas, kokos en pitjes – super simpel om te maken en oh zó lekker! Het is een perfect begin van de dag of een energieke lunch die je de rest van de middag op gang houdt. Deze bowl zit boordevol zomerfruit: zwarte bes, frambozen, rode bes, blauwe bes en bramen. Kies voor pindakaas met stukjes noot voor een extra crunchy bite. De diep roze kleur van het rood fruit maakt deze smoothie bowl niet alleen heerlijk, maar ook een lust voor het oog.
Niet in een glas, maar in een bowl: een vegan smoothie van bosvruchten, rechtstreeks uit de vriezer met yoghurt. Wij gebruiken kokosyoghurt voor een lekkere vegan variant, maar voel je vrij om te kiezen wat je zelf lekker vindt. Ga los met de toppings!
Ook lekker bananen smoothie met pindakaas.
Ingrediënten
Topping
- 4 el havervlokken
- 1 tl kokosolie
- 1 el kokosbloesemsuiker
- 1 el pompoenpitten
- 2 el kokossnippers
Smoothie
- 250 gr rood fruit diepvries
- 200 ml kokosyoghurt
- 4 el pindakaas
Instructies
Maak de topping
- Rooster de havervlokken in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Na ongeveer drie minuten voeg je de kokosolie en kokosbloesemsuiker toe. Roer goed door en laat het mengsel afkoelen; de cruesli zal krokant worden.
- Rooster de pompoenpitjes en het kokosschaafsel kort en apart van elkaar in dezelfde pan.
Maak de smoothie
- Doe het bevroren rood fruit in een blender of gebruik een staafmixer. Voeg de kokosyoghurt en een eetlepel pindakaas toe en mix tot een stevig mengsel. Als het te dik is, laat het even staan om wat zachter te worden.
- Verwarm de resterende pindakaas kort zodat deze iets vloeibaarder wordt.
- Schenk de smoothie in kommen en garneer met de geroosterde pompoenpitjes, kokosschaafsel, warme pindakaas en krokante cruesli.
Voeg eventueel vers rood fruit en wat geraspte pure chocolade toe als topping. Eet je glutenvrij? Kies dan voor glutenvrije havervlokken.
Ook lekker: bananenmilkshake.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?