Smoothie bowl van rood fruit met pindakaas
Met kokos en pitjes- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 0 min
- Klaar in: 10 min
Smoothie bowl van rood fruit met pindakaas, kokos en pitjes. Super simpel om te maken en oh zó lekker! Een perfect begin van de dag of als super lunch waar je energie van krijgt voor de rest van de middag. Een bowl vol zomerfruit, zwarte bes, frambozen, rode bes, blauwe bes en bramen. Neem pindakaas met stukje noot voor een extra crunchy bite. Een smoothie bowl met een diep roze kleur van ’t rood fruit, té lekker!
Smoothie van bosvruchten vegan
Niet in een glas maar in een bowl, smoothie van bosvruchten vegan gewoon uit de vriezer met yoghurt. Ik gebruik kokosyoghurt, direct lekker vegan maar gebruik waar jij je fijn bij voelt. Leef je uit met de topping, maak ’t zó mooi dat je ‘m eigenlijk niet wilt eten..
Zo maak je een smoothie bowl van rood fruit en pindakaas
- Start met het maken van de topping, rooster de havermout vlokken in een droge koekenpan. Na drie minuten schep je de kokosolie en de kokosbloesemsuiker erbij. Roer goed om en laat afkoelen. De cruesli uit de pan zal krokant worden. Rooster kort en apart van elkaar de pompoenpitjes en het kokosschaafsel.
- Doe het bevroren rood fruit in de blender of staafmixer. Schenk de kokosyoghurt erbij, een eetlepel pindakaas en mix. Door het bevroren fruit zal het mengsel stevig zijn. Te stevig, laat het even staan voordat je verder gaat. Verwarm de rest van de pindakaas zodat het iets vloeibaar zal worden. Schenk de smoothie in de kommen en maak af met de pitjes, kokos, pindakaas en cruesli. Zo maak je een smoothie bowl van rood fruit en pindakaas, Yum!
Vul eventueel aan met vers rood fruit en wat pure chocolade schaaf als topping. Eet je glutenvrij? Gebruik havervlokken die vrij van gluten zijn.
Ook lekker bananen milkshake.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen