Smoothie bowl van rood fruit met pindakaas

Smoothie bowl van rood fruit met pindakaas

Smoothie bowl van rood fruit met pindakaas, kokos en pitjes – super simpel om te maken en oh zó lekker! Het is een perfect begin van de dag of een energieke lunch die je de rest van de middag op gang houdt. Deze bowl zit boordevol zomerfruit: zwarte bes, frambozen, rode bes, blauwe bes en bramen. Kies voor pindakaas met stukjes noot voor een extra crunchy bite. De diep roze kleur van het rood fruit maakt deze smoothie bowl niet alleen heerlijk, maar ook een lust voor het oog.

Niet in een glas, maar in een bowl: een vegan smoothie van bosvruchten, rechtstreeks uit de vriezer met yoghurt. Wij gebruiken kokosyoghurt voor een lekkere vegan variant, maar voel je vrij om te kiezen wat je zelf lekker vindt. Ga los met de toppings!

Ook lekker bananen smoothie met pindakaas.

Smoothie bowl van rood fruit

Smoothie bowl rood fruit

4 van 1 stem
Recept afdrukken
Maak een heerlijke smoothie bowl met rood fruit, pindakaas en kokos. Voeg (glutenvrije) toppings toe en geniet van een perfect begin van je dag!
Gang Ontbijt
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
calorieën 504

Ingrediënten

Topping

  • 4 el havervlokken
  • 1 tl kokosolie
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 1 el pompoenpitten
  • 2 el kokossnippers

Smoothie

  • 250 gr rood fruit diepvries
  • 200 ml kokosyoghurt
  • 4 el pindakaas

Instructies

Maak de topping

  • Rooster de havervlokken in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Na ongeveer drie minuten voeg je de kokosolie en kokosbloesemsuiker toe. Roer goed door en laat het mengsel afkoelen; de cruesli zal krokant worden.
  • Rooster de pompoenpitjes en het kokosschaafsel kort en apart van elkaar in dezelfde pan.

Maak de smoothie

  • Doe het bevroren rood fruit in een blender of gebruik een staafmixer. Voeg de kokosyoghurt en een eetlepel pindakaas toe en mix tot een stevig mengsel. Als het te dik is, laat het even staan om wat zachter te worden.
  • Verwarm de resterende pindakaas kort zodat deze iets vloeibaarder wordt.
  • Schenk de smoothie in kommen en garneer met de geroosterde pompoenpitjes, kokosschaafsel, warme pindakaas en krokante cruesli.

Voeg eventueel vers rood fruit en wat geraspte pure chocolade toe als topping. Eet je glutenvrij? Kies dan voor glutenvrije havervlokken.

Ook lekker: bananenmilkshake.

Smoothie bowl van rood fruit met topping
Smoothie bowl pindakaas rood fruit

Dit recept valt onder

Meer smoothies

Chocolade smoothiebowl met pindakaas en banaan

Chocolade smoothiebowl met pindakaas en banaan

Kokos, chocola en granola. Super makkelijk te maken, een perfect chocolade ontbijtbowl.

Aardbei-vanille-smoothie

Aardbei-vanille smoothie

Variatie in de blender, gezond en snel. Met vanille en aardbei.

Smoothie banaan pindakaas

Smoothie banaan pindakaas

Pindakaas in je bananen smoothie met yoghurt en melk, een super match.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024