Teriyaki-biefstuk met noedels
- Aantal: 1
- Bereidingstijd: 7 min
- Wachttijd: 8 min
- Klaar in: 15 min
Teriyaki is een klassieker in de Japanse keuken, en deze versie met biefstuk en noedels is een absolute favoriet! Dit smakelijke gerecht is snel en eenvoudig te maken.
Geniet van een Oosterse maaltijd met biefstuk, noedels, broccoli en een crunchy topping van sesamzaad. Geen vlees? Vervang de biefstuk door zalm voor een heerlijke visvariant.
Ook lekker: teriyaki honing noedels met kip.
Bereidingswijze
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook de broccoli vervolgens, samen met de eiermie, in 4-5 minuten gaar.
- In de tijd dat de broccoli en de mie gaarkoken, kun je de stoneleeks in stukjes snijden. Stoneleeks lijken een beetje op bosuitjes. De biefstuk snijd je dwars op de draad in dunne plakken.
- Verhit olie in de wok en schroei de biefstuk in 2 minuten rondom dicht. Vervolgens kun je de stoneleeks teriyaki marinade door de biefstuk scheppen. Roerbak dit geheel voor één minuut.
- Als de broccoli en mie gaar zijn, giet je ze af en schep je ze op een bord. Plaats de biefstukreepjes met saus boven op de noedels. Als finishing touch strooi je er wat sesamzaadjes overheen.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?