Teriyaki-biefstuk met noedels

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 1
  • Bereidingstijd: 7m
  • Kooktijd: 8m
  • Klaar in: 15m

Teriyaki is een ongekend populair gerecht in Japan. Deze keer gaan we de teriyaki-biefstuk bereiden met noedels. Een heerlijk gerecht dat in een mum van tijd bereid is!

Tip: in plaats van biefstuk kun je ook eens zalm proberen.

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 biefstuk
  • Sesamzaad
  • 3 el teriyaki marinade
  • 250 gr Chinese eiermie
  • Half zakje stoneleeks

Bereidingswijze

Stap1

Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook de broccoli vervolgens, samen met de eiermie, in 4-5 minuten gaar.

Stap2

In de tijd dat de broccoli en de mie gaarkoken, kun je de stoneleeks in stukjes snijden. Stoneleeks lijken een beetje op bosuitjes. De biefstuk snijd je dwars op de draad in dunne plakken.

Stap3

Verhit olie in de wok en schroei de biefstuk in 2 minuten rondom dicht. Vervolgens kun je de stoneleeks teriyaki marinade door de biefstuk scheppen. Roerbak dit geheel voor één minuut.

Stap4

Als de broccoli en mie gaar zijn, giet je ze af en schep je ze op een bord. Plaats de biefstukreepjes met saus boven op de noedels. Als finishing touch strooi je er wat sesamzaadjes overheen!

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

177

Commentaar op recept

  1. posted by Rik Seur on 19 januari 2016

    250 g eiermie? De verpakking zegt dat dit voor 4 personen is!

  2. posted by Rik Seur on 19 januari 2016

    En mijn brccoli van bijna 500 g is voldoende voor minstens 2 personen.
    Hoezo eenpersoonsgerecxhten?

    • posted by Noor on 20 januari 2016

      Hoi Rik! In dit gerecht zit inderdaad veel broccoli en eiermie verwerkt. Voor de grote eters is dit een geschikt éénpersoonsgerecht. Je kunt er ook voor kiezen om wat minder broccoli en/of eiermie te gebruiken. Fijn om te horen dat het lekker was en bedankt voor de tip met de Spaanse peper!

  3. posted by Rik Seur on 19 januari 2016

    wel lekker! Ik ga het nog eens maken voor 4 personen. Ik deed er nog een halve Spaanse peper bij,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab