Teriyaki-biefstuk met noedels

Oosterse bief
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 7 min
  • Wachttijd: 8 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Teriyaki is een ongekend populair gerecht in Japan. Deze keer gaan we de teriyaki-biefstuk bereiden met noedels. Een heerlijk gerecht dat in een mum van tijd klaar is!

Oosterse bief

Bordje Oosterse bief met noedels, broccoli en sesamzaad. Geen vlees? Gebruik een lekker stuk zalm.

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 biefstuk
  • sesamzaad
  • 3 el teriyaki marinade
  • 250 gr Chinese eiermie
  • half zakje stoneleeks

Bereidingswijze

  1. 1Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook de broccoli vervolgens, samen met de eiermie, in 4-5 minuten gaar.
  2. 2In de tijd dat de broccoli en de mie gaarkoken, kun je de stoneleeks in stukjes snijden. Stoneleeks lijken een beetje op bosuitjes. De biefstuk snijd je dwars op de draad in dunne plakken.
  3. 3Verhit olie in de wok en schroei de biefstuk in 2 minuten rondom dicht. Vervolgens kun je de stoneleeks teriyaki marinade door de biefstuk scheppen. Roerbak dit geheel voor één minuut.
  4. 4Als de broccoli en mie gaar zijn, giet je ze af en schep je ze op een bord. Plaats de biefstukreepjes met saus boven op de noedels. Als finishing touch strooi je er wat sesamzaadjes overheen!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...