Teriyaki-biefstuk met noedels

Teriyaki-biefstuk met noedels

Een snelle, smaakvolle roerbak met malse biefstuk, noedels en knapperige bimi of broccoli. De teriyaki-saus geeft een heerlijke zoet-hartige smaak, en de sesamzaadjes zorgen voor een crunchy topping. Dit gerecht zet je in no time op tafel – perfect voor een doordeweekse avond! Serveer met extra bosui en een kneepje limoen voor een frisse touch. Wil je meer pit? Voeg wat chilivlokken of sriracha toe.

Stoneleeks lijken op bosuitjes, maar zijn fijner en iets zachter van smaak. Ze worden vaak gebruikt in Aziatische gerechten en roerbakgerechten voor een frisse, milde uiensmaak. Als je geen stoneleeks kunt vinden, kun je bosui als alternatief gebruiken.

Ook lekker: Japanse gehaktballetjes tsukune!

Liever geen vlees? Vervang de biefstuk door zalm voor een heerlijke visvariant. De teriyaki-smaak past ook perfect bij kip of tofu, dus je kunt eindeloos variëren.

Beef teriyaki met noedels

3.6 van 68 stemmen
Recept afdrukken
Beef teriyaki is een populair Japans gerecht. Maak deze snelle teriyaki-biefstuk met noedels – eenvoudig, smaakvol en in 15 minuten op tafel!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 708

Ingrediënten

  • 100 gr bimi of broccoli
  • 160 gr biefstuk (in reepjes)
  • 1 tl sesamzaad geroosterd
  • el teriyaki marinade
  • 125 gr Chinese eiermie of rijstnoodles
  • ½ zakje stoneleeks (of bosui)
  • 1 el olie (bijv. sesamolie of zonnebloemolie)

Optioneel

  • limoen en chilivlokken voor extra smaak

Instructies

  • Snijd de biefstuk dwars op de draad in dunne reepjes. Snijd de stoneleeks (of bosui) in ringetjes.
  • Kook de mie volgens de verpakking. Voeg de bimi in de laatste 2-3 minuten toe en kook mee tot beetgaar. Giet af en zet apart.
  • Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Schroei de biefstuk in 1-2 minuten rondom dicht. Voeg de bosui en teriyaki marinade toe en roerbak nog 1 minuut.
  • Verdeel de mie en bimi over een bord en schep de biefstuk erover. Bestrooi met sesamzaad en voeg eventueel een kneepje limoen of chilivlokken toe.

Eet de beef teriyaki met noedels met stokjes!

Tip: een beef teriyaki salade kan heerlijk fris en knapperig zijn als tegenhanger van de rijke, hartige smaken van de teriyaki. Denk aan Aziatische koolsalade: fijngesneden witte kool, rode kool en wortel - bosui en verse koriander - dressing: sojasaus, rijstazijn, honing, gember en sesamolie -
topping: geroosterde sesamzaadjes en gehakte pinda’s.

Ook lekker: Japans gebakken rijst met ei. Of maak eens teriyaki honing-noedels met kip.

Maak ook eens: suya - pittige biefstuk spiesjes.

Teriyaki-biefstuk
Pittige biefstuk spiesjes

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

3.61 from 68 votes (68 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holy happy belly april actie
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Editie 1 2025