Ultieme tosti maken in de pan – pantosti
Heb je zin in een snelle hartige lunch of iets tussendoor? Probeer deze ultieme tosti uit de pan met dubbel veel kaas. Een tosti maken zonder tosti ijzer, het zijn de lekkerste.
Hoe makkelijk! Kies je boterhammen en beleg met lekker veel kaas. De kaas smelt heerlijk samen met de chili, met een knapperig korstje van brood daar omheen. Een plak ham of bacon past hier ook prima tussen mocht je voor variatie gaan. Een makkelijk kaas tosti in de pan recept.
Toch liever een zoete pantosti, voeg walnoten en honing toe en laat de chilivlokken achterwege.
Maak ook eens: pizza tosti met salami en Italiaanse kruiden.
Pan tosti
Ingrediënten
- 2 boterhammen
- roomboter
- 4 plakjes kaas naar keuze
- 1 plak cheddar
- chilivlokken naar smaak
Instructies
- Beleg een boterham met plakken kaas, cheddar in het midden, chilivlokken en plakken kaas. Leg de andere boterham er boven op.
- Smeer de boterhammen van de boven- en onderkant in met een dikke laag roomboter. Verhit een koekenpan en leg de tosti (met boter) in de pan. Zet het vuur niet te hoog en sluit af met een deksel. Draai de tosti tussendoor om.
- De pantosti is klaar als de boterhammen aan beide kanten goudbruin zijn en de kaas heerlijk gesmolten is. Snij doormidden en eet met ketchup.
Deze tosti is wel iets vetter dan een tosti uit een apparaat waarbij je geen boter nodig hebt, maar geloof me één keer een pantosti en je maakt niet anders meer. Nog lekkerder, neem eens mayonaise in plaats van boter.
Meer tosti recepten: zoete tosti met banaan, chocolade en roomkaas.
Als je dol bent op ketchup is de ketchup van The Ketchup Club een aanrader hierbij te serveren.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?