Egyptische foul

Egyptische foul

Een grenzeloos ontbijt
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 10 min

Maak dit heerlijke gerecht met bonen. Gezond, lekker met een heel makkelijk recept. Serveer met pita brood en een frisse salade.

Egyptische foul is grenzeloos ontbijten

Een goede combinatie van peulvruchten, tomaat en komijn een heerlijk Egyptisch ontbijt recept. Een nationaal gerecht van het land van de Nijl maar inmiddels verspreid door het hele Midden-Oosten.

Ingrediënten

  • 250 gr gedroogde tuinbonen
  • 1 tl komijn
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • zwarte peper / zout

Bereidingswijze

  1. Zet één avond van tevoren de bonen in ruim water, zodat de bonen kunnen weken.
  2. Giet de bonen af en doe ze in de pan met vers water en breng het aan de kook. Voeg geen zout toe. Laat het ongeveer een uur zachtjes koken tot ze zacht zijn. Giet de bonen af en bewaar het kookvocht.
  3. Doe de bonen in een schaal, samen met de geperste knoflook, komijn, citroensap en olijfolie en meng het goed door elkaar. Prak de bonen eventueel als je dat lekker vindt. Breng op smaak met peper en zout.

Ook lekker: Koshari ’n recept met linzen en macaroni, vermicelli, rijst en een tomatensaus. Een typisch Egyptisch gerecht met komijn, citroen en kikkererwten.

Beoordeling: 3.1. van 17 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024