Eitjes met za’atar en harissa

Eitjes met za’atar en harissa

Eitjes met za'atar en harissa, een Hollands hapje met de smaken van Tel Aviv, een stad waar alles om eten draait. Je kunt deze eitjes gemakkelijk zelf maken.

Devilled eggs met za'atar en pikante harissa, misschien wel het meest kleinburgerlijkste borrelhapje ter wereld. Deze eitjes zijn bedekt met sesam- en nigellazaad, dat niet verward moet worden met zwarte sesamzaadjes. Dit zijn pikzwarte, gedroogde zaadjes met een iets pittigere smaak dan oregano.

Net even anders: duivels ei met chilivlokken.

Eitjes met za'atar harissa recept

Devilled eggs recept

3.8 van 12 stemmen
Recept afdrukken
Eitjes met za'atar en harissa, een Hollands hapje met de smaken van Tel Aviv, za'atar, sesam- en nigellazaad.
Gang Hapjes
Keuken Hollandse recepten, Israëlische recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 8 eitjes
calorieën 84

Ingrediënten

  • 4 eieren (L)
  • 1 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • 1 el harissa
  • 1 tl za'atar
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 tl citroensap
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el nigellazaad

Instructies

  • Kook de eieren hard gedurende 10 minuten. Laat ze daarna schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  • Snijd de hardgekookte eieren in de lengte doormidden en haal voorzichtig de dooiers eruit. Doe de dooiers in een kom en prak ze fijn met een vork.
  • Meng de fijngemaakte dooiers met mayonaise, crème fraîche, harissa, za'atar, paprikapoeder en het sap van de citroen in een kom.
  • Meng op een schoteltje het sesam- en nigellazaad. Druk de bovenkant van de halve eieren in het zaad, draai ze om en vul ze met het eigeel-mengsel. Serveer de Devilled eggs op een mooi bord.

Ook lekker: gevulde eieren basis recept.

Deze eitjes komen uit 't boek TLV. Een boek vol recepten en verhalen uit Tel Aviv, een fijn boek wat qua receptuur uitblinkt in eenvoud.

Eitjes met za'atar harissa simpel recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024