Spaanse maaltijdsoep met chorizo

Spaanse maaltijdsoep met chorizo

Proeft zomers
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min

Deze Spaanse maaltijdsoep zit vol met smaak en is enorm voedzaam! Heerlijk met kikkererwten, chorizo, tomaten, maïs en komijn! In maar 15 minuten zet je deze soep op tafel!

Smaakt naar vakantie!

Deze Spaanse soep is razendsnel klaar en smaakt naar vakantie. De chorizo worst geeft de soep een kruidige smaak. Olé!

Ingrediënten

  • 250 gr chorizoworst
  • 3 uien
  • 3 tomaten
  • 1 tl gemalen komijn
  • 800 gr kikkererwten
  • 350 gr tomatensaus
  • 1 runderbouillontablet

Bereidingswijze

  1. Snij de chorizoworst in stukjes. Snij de uien in halve ringen en de tomaten in blokjes. Bak de chorizo ongeveer 1 minuutje in een soeppan. Bak ook de ui en komijn een paar minuten mee.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ze samen met de tomaten, de tomatensaus, het bouillontablet en 750 ml water toe. Roer alles goed door en breng het aan de kook.
  3. Laat de soep 5 minuten om middelhoog vuur koken. Breng de soep op smaak met peper en zout en verdeel het over de kommen.

Liever een koud en fris soepje! Gazpacho.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024