Asperges met mousseline en parmezaan

Asperges met mousseline en parmezaan

Asperges met mousseline en Parmezaan – een heerlijk recept voor een smeuïge puree van aardappel die je maakt met veel olijfolie en Parmezaanse kaas. De combinatie van asperges en Parmezaanse kaas is fantastisch. Maak het extra feestelijk met een gepocheerd ei. Eenvoudig en snel zelf te maken. Zorg ervoor dat de asperges nog wat bite hebben voor de perfectie van dit smaakvolle aspergegerecht.

Mousseline is dus een hele romige aardappelpuree. Serveer de asperges eventueel met een schijfje citroen of een drizzle van citroensap. Dit brengt de smaken mooi in balans en voegt een heerlijke frisheid toe aan de romige mousseline en de rijke Parmezaan.

Daarnaast kun je ook wat extra verse kruiden, zoals bieslook of peterselie, over het gerecht strooien voor extra smaak en kleur.

Witte aspergesoep is ook lekker.

Asperges mousseline puree

Asperges mousseline

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Geniet van asperges met mousseline en Parmezaanse kaas. Dit eenvoudige en snel te maken aardappelpuree-recept is perfect voor elk moment.
Gang lunch
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 370

Ingrediënten

  • 400 gr witte asperges
  • 500 gr kruimige aardappels
  • 50 ml volle melk
  • 100 ml olijfolie extra vergine
  • 40 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • peper en grof zeezout

Instructies

  • Schil de asperges rondom en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook de asperges 8-10 minuten in een ruime pan met water en breng op smaak met zout.
  • Zorg ervoor dat ze nog een beetje bite hebben. Zet het vuur uit en laat de asperges eventueel nog even in het kookvocht rusten.
  • Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in een laagje water tot ze gaar zijn, zoals voor puree. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan om ze even te stomen.
  • Voeg de melk toe aan de aardappelen en verwarm deze zachtjes. Pureer de aardappelen met de gardes van een handmixer tot een gladde massa. Voeg geleidelijk de olijfolie toe totdat de puree zacht en smeuïg is.
  • Schep de kaas luchtig door de puree. De mousseline moet glad en iets vloeibaar zijn.
  • Breng op smaak met versgemalen peper en grof zout. Schep de fluweelzachte aardappelpuree op de borden en leg de asperges erop. Bestrooi de asperges mousseline met extra Parmezaanse kaas voor de finishing touch.
Asperges met mousseline puree

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

HHB Instagram actie oktober 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie nazomeren