Asperges met mousseline en parmezaan

Asperges met mousseline en parmezaan

Aardappelpuree
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Kooktijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min

Asperges met mousseline en parmezaan, ’n aardappelpuree recept. Asperges en Parmezaanse kaas gaan heel goed samen. Maak ’t extra feestelijk met een gepocheerd ei. Eenvoudig en snel zelf te maken.

Asperges met aardappelpuree

Mousseline is een hele smeuïge aardappelpuree met veel olijfolie en daar komt de parmezaan door heen. Zorg dat de asperges nog wat bite hebben dan heb je een perfecte vegetarische combi!

Ingrediënten

  • 400 gr witte asperges
  • 500 gr kruimige aardappels
  • 50 ml volle melk
  • 100 ml olijfolie
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • verse peper, grof zeezout

Bereidingswijze asperges recept

  1. Schil de asperges rondom en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook de asperges 10 minuten in een ruime pan. Breng op smaak met zout. Zorg dat de asperges wat bite houden, laat de asperges eventueel nog even in het kookvocht rusten nadat je het vuur uitgezet hebt.
  2. Schil en was de aardappelen en snij in stukken. Zet ze op met een laagje water en kook ze gaar als voor puree. Giet ze af en doe terug in de pan en stoom droog. Voeg de melk toe en verwarm. Pureer alles fijn met de gardes van een handmixer en voeg geleidelijk de olijfolie toe tot de puree zacht en smeuïg is.
  3. Schep zo luchtig mogelijk de kaas door de puree. Het is de bedoeling dat de mousseline glad en een beetje vloeibaar wordt. Breng op smaak met verse peper en grof zout.
  4. Schep de fluweelzachte aardappelpuree op de borden en leg daar de asperges op. Maak af met wat parmezaanse kaas.

Witte aspergesoep ook lekker.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024