Asperges met truffelpuree en kwartelei

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 25m

Dit heerlijke, vegetarische gerecht zet je heel snel op tafel. Een fijne combi van asperges truffelpuree, proef de lente! Maak lekker zelf. Een simpel recept voor een heerlijk paasdiner!

Asperges met een kwartelei

Kwartelei, een leuk klein eitje van de kwartel wat vooral heel leuk staat bij een gerecht. Perfect als appetizer, door de soep of salade. De smaak is bijna hetzelfde als een kippen ei, iets zachter. De kwarteleitjes bevatten iets meer vitaminen en mineralen dan de kippen-eieren. Superlekker met de asperges! Niet te lang koken, na 4 minuten zijn ze echt hard!

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 5 eetlepels olijfolie met truffelaroma
  • 700 gram groene asperges
  • 4 kwarteleitjes
  • 1 zakje rucola
  • Peper
  • olijfolie

Bereidingswijze

Stap1

Schil de aardappels, was en snij de aardappels in gelijke stukken. Kook in 15 minuten gaar.

Stap2

Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges. Bestrijk de asperges met 2 eetlepels olijfolie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de asperges in 4 minuten gaar. Keer regelmatig. Neem de asperges uit de pan en leg ze op een schaal.

Stap3

Giet de aardappels af en pureer met een stamper tot puree. Meng de olie door de puree. Je zou ook een truffeltapenade kunnen gebruiken. Breng de truffelpuree op smaak met verse peper.

Stap4

Kook de kwarteleitjes maximaal 3 minuten en laat afkoelen. Maak de borden op met de truffelpuree, asperges, een handje rucola en je heerlijke kwartelei. Geniet!

Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

254

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab