Asperges met truffelpuree en kwartelei

Asperges met truffelpuree en kwartelei

Dit heerlijke vegetarische gerecht zet je in een mum van tijd op tafel! De combinatie van asperges met truffelpuree laat je de lente proeven. Maak het zelf en geniet van een simpel recept voor een onvergetelijk moment. De kwarteleitjes zijn kleine, schattige eitjes van de kwartel en zorgen voor een feestelijke touch op je bord.

Een kwartelei is perfect als appetizer of als toevoeging in een soep of salade. Ze hebben bijna dezelfde smaak als kippen-eieren, maar zijn net iets zachter. Wist je dat kwarteleitjes ook meer vitamines en mineralen bevatten? Ze zijn superlekker bij de asperges! Let op: kook ze niet te lang, want na 4 minuten zijn ze perfect, maar al snel te hard!

Tip: een beetje citroenrasp geeft een frisse toets aan de truffelpuree en helpt de rijke smaken van de truffel en de aardappelen in balans te brengen. Dit maakt de puree lichter en benadrukt de smaak van de asperges. Daarnaast kun je ook een snuf nootmuskaat toevoegen voor een subtiele diepte in de smaak.

Meer truffel: gnocchi met truffelsaus.

Truffelpuree met kwartelei

Truffelpuree met kwartelei

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Geniet van een verfijnd gerecht van asperges met truffelpuree, gegrilde groene asperges en zachte kwarteleitjes. Eenvoudig en voor elk moment.
Gang voorgerecht
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
calorieën 506

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • olijfolie extra vergine
  • 700 gr groene asperges
  • 4 kwarteleitjes
  • 1 zakje rucola (40 gr)
  • peper versgemalen
  • 5 el olijfolie met truffelaroma

Instructies

  • Schil de aardappels, was ze en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en bestrijk ze met 2 eetlepels olijfolie.
  • Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de asperges in 4 minuten gaar, waarbij je ze regelmatig keert. Leg de gegrilde asperges op een schaal.
  • Giet de aardappels af en pureer ze met een stamper tot een gladde puree. Meng de olijfolie door de puree en breng op smaak met versgemalen peper (voor extra smaak kun je ook een truffeltapenade toevoegen).
  • Kook de kwarteleitjes maximaal 3 minuten en laat ze afkoelen. Stel de borden samen met een lepel truffelpuree, de gegrilde asperges, een handje rucola en een heerlijk kwartelei bovenop.

Ook lekker: pasta met asperges een aanrader!

Truffelpuree kwartelei asperges

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Kookboek Happy Holy Belly november 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024