Asperges met truffelpuree en kwartelei

Vegetarisch lente gerecht met truffel
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Dit heerlijke, vegetarische gerecht zet je heel snel op tafel. Een fijne combi van asperges truffelpuree, proef de lente! Maak lekker zelf. Een simpel recept voor een heerlijk paasdiner!

Asperges met een kwartelei

Kwartelei, een leuk klein eitje van de kwartel wat vooral heel leuk staat bij een gerecht. Perfect als appetizer, door de soep of salade. De smaak is bijna hetzelfde als een kippen ei, iets zachter. De kwarteleitjes bevatten iets meer vitaminen en mineralen dan de kippen-eieren. Superlekker met de asperges! Niet te lang koken, na 4 minuten zijn ze echt hard!

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • olijfolie
  • 700 gr groene asperges
  • 4 kwarteleitjes
  • 1 zakje rucola
  • verse peper
  • 5 el olijfolie met truffelaroma

Bereidingswijze

  1. 1Schil de aardappels, was en snij de aardappels in gelijke stukken. Kook in 15 minuten gaar.
  2. 2Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges. Bestrijk de asperges met 2 eetlepels olijfolie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de asperges in 4 minuten gaar. Keer regelmatig. Neem de asperges uit de pan en leg ze op een schaal.
  3. 3Giet de aardappels af en pureer met een stamper tot puree. Meng de olie door de puree. Je zou ook een truffeltapenade kunnen gebruiken. Breng de truffelpuree op smaak met verse peper.
  4. 4Kook de kwarteleitjes maximaal 3 minuten en laat afkoelen. Maak de borden op met de truffelpuree, asperges, een handje rucola en je heerlijke kwartelei. Geniet!
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...