Baked Alaska

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 8
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 60m

Een indrukwekkende ijstaart met eiwitschuim. Perfect als nagerecht tijdens de kerst.

Ingrediënten

  • 2x 0,75 liter schepijs (smaken naar keuze)
  • 500 gram cake
  • 150 gram suiker
  • 4 eiwitten
  • Eventueel 1 borrelglaasje sinaasappellikeur

Bereidingswijze

Stap1

Snij de cake in dunne plakken. Pak een ovenschaal of cakevorm en bedek deze met wat vershoudfolie. Verdeel ongeveer 2/3 van de plakken cake over de bodem en de rand. Druk ze goed aan en zorg dat er geen gaten in zitten. Besprenkel de cakebodem met 2/3 van de sinaasappellikeur.

Stap2

Verdeel het ijs over de cake en druk ook deze goed aan. Sluit het ijs af met de overgebleven plakken cake en besprenkel deze ook met de overgebleven likeur.

Stap3

Sluit het geheel af met wat huishoudfolie en laat het mooi invriezen in de vriezer.

Stap4

Klopt de eiwitten in een mixer. Voeg geleidelijk de suiker toe wanneer de eiwitten behoorlijk stijf geklopt zijn. Blijf kloppen tot het suiker volledig opgenomen is en het eiwit goed stijf is.

Stap5

Haal de ijscake uit de vriezer en verdeel het eiwitschuim over de cakebol. Brandt het eiwitschuim eventueel een beetje bruin met een crème brulée brander. Serveer de baked Alaska meteen en snij het aan tafel in parten.

Kijk voor meer heerlijke taarten bij onze taart recepten.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

73

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab