Baked Alaska

Een dessert met indruk
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 45 min
  • Klaar in: 1 uur
Naar het recept

Een indrukwekkende ijstaart met cake in gebakken eiwitschuim. Perfect als nagerecht van je kerstdiner. Super feestelijk en erg makkelijk om te maken!

Ijstaart uit de oven

Baked alaska, ijstaart uit de oven. Niet echt natuurlijk maar door het gebrande eiwitlaagje lijkt dat wel zo. Dit dessert noemen we ook wel omelette sibérienne of meringue ijstaart.

Ingrediënten

  • 0,75 liter schepijs aardbei
  • 0,75 liter schepijs vanille
  • 500 gram cake
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • scheutje sinaasappellikeur

Bereidingswijze

  1. 1Snij de cake in dunne plakken. Neem een ovenschaal of cakevorm en bedek deze met wat vershoudfolie. Verdeel ongeveer 2/3 van de plakken cake over de bodem en de rand. Druk ze goed aan en zorg dat er geen gaten in zitten. Besprenkel de cakebodem met 2/3 van de sinaasappellikeur.
  2. 2Verdeel het ijs over de cake en druk ook deze goed aan. Sluit het ijs af met de overgebleven plakken cake en besprenkel deze ook met de overgebleven likeur.
  3. 3Sluit het geheel af met wat huishoudfolie en laat het mooi invriezen in de vriezer.
  4. 4Klop de eiwitten in een mixer. Voeg geleidelijk de suiker toe wanneer de eiwitten behoorlijk stijf geklopt zijn. Blijf kloppen tot het suiker volledig opgenomen is en het eiwit goed stijf is.
  5. 5Haal de ijscake uit de vriezer en verdeel het eiwitschuim over de cakebol. Brandt het eiwitschuim een beetje bruin met een crème brulée brander. Serveer de baked Alaska meteen en snij het aan tafel in parten.
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...