Baked Alaska
- Hoeveelheid: 1
- Porties: 8
- Bereidingstijd: 15m
- Kooktijd: 25m
- Klaar in: 60m
Een indrukwekkende ijstaart met eiwitschuim. Perfect als nagerecht tijdens de kerst.
Ingrediënten
- 2x 0,75 liter schepijs (smaken naar keuze)
- 500 gram cake
- 150 gram suiker
- 4 eiwitten
- Eventueel 1 borrelglaasje sinaasappellikeur
Bereidingswijze
Stap1
Snij de cake in dunne plakken. Pak een ovenschaal of cakevorm en bedek deze met wat vershoudfolie. Verdeel ongeveer 2/3 van de plakken cake over de bodem en de rand. Druk ze goed aan en zorg dat er geen gaten in zitten. Besprenkel de cakebodem met 2/3 van de sinaasappellikeur.
Stap2
Verdeel het ijs over de cake en druk ook deze goed aan. Sluit het ijs af met de overgebleven plakken cake en besprenkel deze ook met de overgebleven likeur.
Stap3
Sluit het geheel af met wat huishoudfolie en laat het mooi invriezen in de vriezer.
Stap4
Klopt de eiwitten in een mixer. Voeg geleidelijk de suiker toe wanneer de eiwitten behoorlijk stijf geklopt zijn. Blijf kloppen tot het suiker volledig opgenomen is en het eiwit goed stijf is.
Stap5
Haal de ijscake uit de vriezer en verdeel het eiwitschuim over de cakebol. Brandt het eiwitschuim eventueel een beetje bruin met een crème brulée brander. Serveer de baked Alaska meteen en snij het aan tafel in parten.
Gemiddelde waardering
(4.5 / 5)
2 personen hebben dit recept gewaardeerd
327