Beenham met dille

Ham met Scandinavische touch.
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 60 min
  • Klaar in: 1 uur 10 min
Naar het recept

Heerlijk, beenham met een laagje van honing, mosterd en dille. Een simpel, snel en waanzinnig lekker recept. Een ham met dille, een Scandinavische touch.

Beenham, altijd succes op een feestje

Iedereen is gek op een stukje beenham, lekker uit de oven met dille, een gegarandeerd succes hapje tijdens een feestje!

Ingrediënten

  • 700 gr beenham
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 1 el honing
  • 30 gr boter
  • 10 gr verse dille
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de honing, kruidnagel en de zonnebloemolie in een kom. Bestrijk de beenham met het mengsel en leg de ham samen met de boter in een ovenschaal.
  2. 2Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de beenham in ongeveer een uur gaar. Keer de beenham iedere 15 minuten om zodat alle kanten even gaar worden.
  3. 3Snij de dille fijn en meng het samen met de mosterd in een kom. Bestrijk de beenham na het bakken met het mosterd-dille mengsel en bedek de beenham met aluminiumfolie. Laat het 5 minuten rusten voor je het serveert en snij de beenham op tafel aan.
Beoordeling: 4.0. van 1 stem.
Please wait...