Beenham met dille

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 60m
  • Klaar in: 1:10 h

Een heerlijk mals stuk beenham met een honing, mosterd en dillelaagje. Perfect voor tijdens de feestdagen.

Tip: Heerlijk met een frisse salade en wat frites.

Ingrediënten

  • 700 gram beenham
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 eetlepel honing
  • 30 gram bakboter
  • 10 gram verse dille
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de honing, kruidnagel en de zonnebloemolie in een kom. Bestrijk de beenham met het mengsel en leg het samen met de boter in een ovenschaal.

Stap2

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak het in ongeveer een uur gaar. Keer de beenham iedere 15 minuten om zodat alle kanten even gaar worden.

Stap3

Snij de dille fijn en meng het samen met de mosterd in een kom. Bestrijk de beenham na het bakken met het mosterd-dille mengsel en bedek de beenham met aluminiumfolie. Laat het 5 minuten rusten voor je het serveert en snij de beenham op tafel aan.

 

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

56

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab