Beenham met dille en mosterd
Beenham met dille, mosterd en honing is een heerlijk simpel, snel en ontzettend lekker recept uit de oven, met een subtiele Scandinavische touch. Wie houdt er nou niet van beenham met honing? Door de ham royaal in te smeren met een mix van honing en mosterd, krijgt het een rijke, zoete smaak die perfect combineert met de verse dille. Dit gerecht is een echte favoriet en ideaal voor een snelle, smaakvolle maaltijd.
Heerlijk: traybake met pastinaak als bijgerecht bij de beenham met mosterd-dillesaus.
Recept afdrukken
Beenham met dille, mosterd en honing een heerlijk simpel en lekker recept uit de oven. Ham met Scandinavische touch.
Ingrediënten
- 700 gr beenham
- 1 tl kruidnagel gemalen
- 1 el honing
- 30 gr boter
- 10 gr dille vers
- 2 el mosterd grof
- 1 el zonnebloemolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng in een kom de honing, kruidnagel en zonnebloemolie tot een gladde massa.
- Bestrijk de beenham gelijkmatig met het honing-kruidnagelmengsel en leg de ham in een ovenschaal. Voeg de boter toe aan de schaal voor extra smaak.
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de beenham gedurende ongeveer 1 uur. Keer de ham elke 15 minuten om, zodat alle kanten mooi garen.
Mosterd-dille mengsel
- Snijd de dille fijn en meng deze samen met de mosterd in een kom.
- Na het bakken, bestrijk je de beenham met het mosterd-dille mengsel. Bedek de ham met aluminiumfolie en laat deze 5 minuten rusten.
- Snijd de beenham uit de oven aan tafel en geniet.
Ook lekker: gehaktbrood met ei en rozemarijn. Een stevig gehakt uit de oven met knoflook, ui en salie.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?