Beenham met dille en mosterd
En honing- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 60 min
- Klaar in: 1 uur 10 min
- Kcal: 270
Beenham maken
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de honing, kruidnagel en de zonnebloemolie in een kom. Bestrijk de beenham met het mengsel en leg de ham samen met de boter in een ovenschaal.
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de beenham in ongeveer een uur gaar. Keer de beenham iedere 15 minuten om zodat alle kanten even gaar worden.
- Snij de dille fijn en meng het samen met de mosterd in een kom. Bestrijk de beenham na het bakken met het mosterd-dille mengsel en bedek de beenham met aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten voor je de ham serveert en snij de beenham op tafel aan. Beenham maken doe je zó.
Ook lekker: Gehaktbrood met ei en rozemarijn, ’n stevig gehakt uit de oven met knoflook ui en salie.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen