Gehaktbrood met ei en rozemarijn
- Aantal: 6
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 55 min
- Klaar in: 1 uur 10 min
- Kcal: 460
Gehaktbrood met ei en rozemarijn, stevig en smaakvol uit de oven. Met knoflook, ui en salie krijgt het een kruidige boost. Dit gehaktbrood met ei maak je eenvoudig en snel klaar. Heerlijk als hoofdgerecht, maar ook heerlijk op een broodje of als bijgerecht. Een klassiek gehaktbrood, omwikkeld met ham en boordevol smaak. Het ziet er geweldig uit en is waanzinnig lekker. Echt comfort food, een favoriet voor elk moment.
Een geheime smaakmaker: Oloroso sherry! Donkerder en krachtiger dan andere sherry’s, met een nootachtige ondertoon. De perfecte toevoeging voor een extra diepe smaak.
Net even anders: Indonesisch gehaktbrood een smaakvolle twist op de klassieker.
Maak dit ei gehaktbrood met rozemarijn en knoflook voor een heerlijk hartig gerecht, perfect uit de oven en ook lekker op een broodje!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 ºC. Kook 6 eieren hard. Snij de korst van het witbrood en laat het weken in wat melk. Snij de beenham in repen. Snipper de ui, wortels en kruiden.
- Verhit een steelpan met de boter en de olijfolie. Bak de knoflook, wortels, ui en kruiden enkele minuten in de pan. Voeg de sherry toe en laat het 2 minuutjes koken. Haal daarna de pan van het vuur.
- Neem een grote kom en doe al het gehakt hierin met 3 theelepels zout en peper naar smaak. Meng door elkaar en voeg daarna de groente toe. Knijp het witbrood uit en voeg het toe aan het gehaktmengsel samen met 2 rauwe eieren. Kneed alles goed door elkaar.
- Neem een broodblik van ongeveer 35 cm lang en bekleed deze met aluminiumfolie. Bestrijk de aluminiumfolie met olijfolie en doe 1/3 van het gehaktmengsel in het blik. Strijk het gehaktmengsel glad en leg ongeveer de helft van de beenham reepjes er bovenop. Leg daar bovenop ongeveer 1/6 van het gehaktmengsel.
- Pel de hardgekookte eieren en leg ze in een rij in de lengte van het blik op het gehakt. Leg daar bovenop weer 1/6 van het gehakt en een laag beenham reepjes. Leg daar het laatste deel van het gehaktmengsel op en druk het goed aan. Bak het gehaktbrood in ongeveer 50 minuten gaar. Zorg ervoor dat het gehakt op de bovenkant licht gebruind is.
Ook lekker: gehaktbrood met paprika. Of maak eens beenham met dille mosterd en honing uit de oven.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?