Gehaktbrood met ei

Stevig gehakt uit de oven
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 55 min
  • Klaar in: 1 uur 10 min
Naar het recept

Maak dit gehaktbrood met ei eenvoudig en snel klaar. Heerlijk, ook voor op brood of als bijgerecht.

Stevig gehakt uit de oven, een authentiek gerecht

Een makkelijk hoofdgerecht, stevig gehakt uit de oven. Het ziet er leuk uit, en het is lekker! Gehaktbrood, er zijn vele varianten. Het gehaktbrood met ei is toch wel mijn ultieme comfort food! Familie van de Hollandse gehaktbal, een authentiek gerecht!

Ingrediënten

  • 600 gr kalfsgehakt
  • 600 gr rundergehakt
  • 600 gr varkensgehakt
  • 25 gr boter
  • 2 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 2 wortels
  • 10 blaadjes verse salie
  • 200 ml oloroso sherry
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 200 gr witbrood
  • 8 eieren
  • 6 plakken beenham
  • Melk

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 220 ºC. Kook 6 eieren hard. Snij de korst van het witbrood en laat het weken in wat melk. Snij de beenham in repen. Snipper de ui, wortels en kruiden.
  2. 2Verhit een steelpan met de boter en de olijfolie. Bak de knoflook, wortels, ui en kruiden enkele minuten in de pan. Voeg de sherry toe en laat het 2 minuutjes koken. Haal daarna de pan van het vuur.
  3. 3Neem een grote kom en doe al het gehakt hierin met 3 theelepels zout en peper naar smaak. Meng door elkaar en voeg daarna de groente toe. Knijp het witbrood uit en voeg het toe aan het gehaktmengsel samen met 2 rauwe eieren. Kneed alles goed door elkaar.
  4. 4Neem een broodblik van ongeveer 35 cm lang en bekleed deze met aluminiumfolie. Bestrijk de aluminiumfolie met olijfolie en doe 1/3 van het gehaktmengsel in het blik. Strijk het gehaktmengsel glad en leg ongeveer de helft van de beenham reepjes er bovenop. Leg daar bovenop ongeveer 1/6 van het gehaktmengsel.
  5. 5Pel de hardgekookte eieren en leg ze in een rij in de lengte van het blik op het gehakt. Leg daar bovenop weer 1/6 van het gehakt en een laag beenham reepjes. Leg daar het laatste deel van het gehaktmengsel op en druk het goed aan. Bak het gehaktbrood in ongeveer 50 minuten gaar. Zorg ervoor dat het gehakt op de bovenkant licht gebruind is.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...