Gehaktbrood met ei

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 6
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 55m
  • Klaar in: 1:10 h

Maak dit gehaktbrood met ei nu eenvoudig en snel klaar. Heerlijk voor op brood of als bijgerecht.

Ingrediënten

  • 600 gram kalfsgehakt
  • 600 gram rundergehakt
  • 600 gram varkensgehakt
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 2 wortels
  • 10 blaadjes verse salie
  • 200 ml oloroso sherry
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 200 gram witbrood
  • 8 eieren
  • 6 plakken beenham
  • Melk

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Kook 6 eieren hard. Snij de korst van het witbrood en laat het weken in wat melk. Snij de beenham in repen. Snipper de ui, wortels en kruiden.

Stap2

Verhit een steelpan met de boter en de olijfolie. Bak de knoflook, wortels, ui en kruiden enkele minuten in de pan. Voeg de sherry toe en laat het 2 minuutjes koken. Haal daarna de pan van het vuur.

Stap3

Pak een grote kom en doe hierin al het gehakt met 3 theelepels zout en peper naar smaak. Meng het door elkaar en voeg daarna de groente toe. Knijp het witbrood uit en voeg het toe aan het gehaktmengsel samen met 2 rauwe eieren. Kneed alles goed door elkaar.

Stap4

Pak een broodblik van ongeveer 35 cm lang en bekleed deze met aluminiumfolie. Bestrijk de aluminiumfolie met wat olijfolie en doe 1/3 van het gehaktmengsel in het blik. Strijk het gehaktmengsel glad en leg ongeveer de helft van de beenham reepjes er bovenop. Leg daar bovenop ongeveer 1/6 van het gehaktmengsel.

Stap5

Pel de hardgekookte eieren en leg ze in een rij in de lengte van het blik op het gehakt. Leg daar bovenop weer 1/6 van het gehakt en een laag beenham reepjes. Leg daar tot slot het laatste deel van het gehaktmengsel op en druk het goed aan.

Stap6

Bak het gehaktbrood in ongeveer 50 minuten gaar. Zorg ervoor dat het gehakt op de bovenkant licht gebruind is.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

67

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab