Bloemkool stamppot met zoete aardappel

Bloemkool stamppot met zoete aardappel

En wortel
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 210

Bloemkool stamppot met zoete aardappel en wortel een heerlijk simpel en gezond gerecht simpel zelf te maken en erg snel klaar.

Stamppot van groenten

Makkelijk recept, de lekkerste stamppot van groenten. Combineer de puree met een portie jackfruit balletjes, heerlijk smeuïg.

Deze iets wat zoete bloemkoolstamppot met zoete aardappel en wortel is een gezonde koolhydraatarme stamppot.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool zo’n 750 gr
  • 200 gr zoete aardappel
  • 250 gr wortel
  • 2 uien
  • 40 gr roomboter
  • 1 tl kerriepoeder
Bloemkool stamppot wortel en zoete aardappel

Snelle stamppot van groenten

  1. Breng een pan water aan de kook. Snij de bloemkool in kleine roosjes, maak de wortel en de zoete aardappel schoon en snij in kleine stukjes en kook gaar.
  2. Snipper de uien fijn, fruit met 10 gr boter en kerriepoeder. Pureer de bloemkool, zoete aardappel en wortel en de overige boter tot een stamppot. Voor een zijdezachte puree even in de blender.
  3. Breng de bloemkoolpuree op smaak met grof zout, verse peper en kerrie. Serveer met een drup olijfolie en gebakken ui. Stamppot van groenten zó maak je ’t.

Voor wat pit voeg chilivlokken toe.

Ook lekker: knolselderijpuree met knoflook.

Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024