Bloemkool stamppot met zoete aardappel
Bloemkoolstamppot met zoete aardappel en wortel is een heerlijk, simpel en gezond gerecht dat je in een mum van tijd op tafel zet. Het is een makkelijk recept voor de lekkerste groentestamppot, boordevol smaak en voedingsstoffen. Combineer de romige puree met een portie jackfruitballetjes voor een extra smeuïg en verrassend geheel. Deze kleurrijke bloemkool stamppot is niet alleen simpel te maken, maar ook een perfecte manier om meer groenten in je maaltijd te verwerken.
Deze lichtzoete stamppot van bloemkool is niet alleen heerlijk, maar ook koolhydraatarm, waardoor het perfect past in een gezond voedingspatroon.
Ingrediënten
- 1 bloemkool (750 gr)
- 200 gr zoete aardappel
- 250 gr wortel
- 2 uien
- 40 gr roomboter
- 1 tl kerriepoeder
Instructies
- Breng een pan water aan de kook en snijd de groenten. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Schil de wortel en de zoete aardappel, en snijd ze in kleine stukjes.
- Voeg de bloemkool, wortel en zoete aardappel toe aan het kokende water en kook ze tot ze gaar zijn.
- Snipper de uien fijn en fruit ze in 10 gram boter samen met het kerriepoeder tot de uien glazig zijn.
- Giet de groenten af en pureer ze samen met de resterende boter tot een gladde stamppot. Voor een extra zijdezachte structuur kun je de puree in de blender doen.
- Breng de puree op smaak met grof zout, versgemalen peper en kerriepoeder.
- Serveer de bloemkool zoete-aardappel stamppot met een drup olijfolie en de gebakken ui als garnering.
Voor wat pit voeg chilivlokken toe.
Ook lekker: knolselderijpuree met knoflook.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?