
Borrelbrood met kaas uit de oven
Borrelbrood met kaas uit de oven en rozemarijn, lekker en perfect voor iedere gelegenheid. Dit warme borrelbrood met ovenkaas is zó simpel te maken en altijd een hit, of je het nu serveert bij de borrel, tijdens de feestdagen, of als mini-kaasfondue met verse crudités. Voor de kaas kun je kiezen voor de heerlijke Rougette, die je zo in het brood stopt – de korst is namelijk zo lekker dat je die echt niet wilt wegsnijden! Wil je iets anders? Borrelbrood met camembert of een andere smeltkaas is ook ideaal om in dit brood te gebruiken, voor een heerlijke mini-kaasfondue ervaring.
Wat past er goed bij de kaas? Als je de kaas serveert bij de borrel, is een glas stevige Malbec een perfecte match. Of serveer het als nagerecht met een glas Pedro Ximénez, een krachtige zoete sherry met smaken van rozijnen en zongedroogde vijgen – een ideale begeleider voor een kaasplank.
Nog een lekker hapje: tofu hapjes met five spice glazuur.

Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 camembert ovenkaas of Rougette
- brood naar keuze
- peper en grof zeezout versgemalen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht). Hak de rozemarijn fijn en pers de knoflook. Meng beide met de olijfolie voor een smaakvolle olie.
- Snijd de bovenkant van het brood af, zodat er een klein deksel ontstaat en de kaas er goed in past.
- Kies je voor camembert ovenkaas? Snijd de kaas in het midden in een kruis om de kaas extra goed te laten smelten. Ga je voor Rougette? Snijd de bovenkant van de kaas in een kruis of maak er kleine inkepingen in, zodat de kaas mooi smelt.
- Plaats de kaas in het uitgeholde brood. Snijd de zijkanten van het brood diagonaal in (maar zorg ervoor dat je het brood niet helemaal door snijdt).
- Smeer het brood in met het rozemarijn-knoflook olijfolie mengsel, zowel over de sneden als de bovenkant van het brood.
- Zet het brood in de oven en bak het 20 minuten, totdat de kaas heerlijk gesmolten is en het brood krokant is.
- Haal het borrelbrood met camembert uit de oven en strooi er wat grof zeezout, versgemalen peper en wat extra rozemarijn overheen.
Tijd om te dippen! Serveer het borrelbrood met de gesmolten kaas en geniet van de heerlijke, geurige smaak.
Ook lekker: kaasfondue maken met Zwitserse kazen. Het maken van kaasfondue is niet alleen makkelijk, maar ook minstens zo lekker als camembert in brood.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Lekkerrrrrr!