Borrelbrood met kaas uit de oven
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 30 min
Borrelbrood met kaas uit de oven en rozemarijn, lekker en 't ziet er tof uit. Serveer dit warme borrelbrood met ovenkaas. Het is zó simpel om te maken. Bij de borrel, tijdens de feestdagen of als mini kaasfondue met crudités.
Kaas uit de oven met of zonder korst
Rougette is een heerlijke kaas voor in de oven, een deel van de korst kun je wegsnijden maar dat zou ik bij deze kaas niet doen. De korst is zo waanzinnig lekker dat je deze echt op wilt eten. Je kan natuurlijk ook een oven camembert of andere smeltkaas voor in het brood gebruiken, zo heb je een heerlijke mini-kaasfondue.
Lekker voor bij de kaas
Gebruik je de kaas als borrel dan past een glas stevige Malbec hier prima bij, als nagerecht is een glas Pedro Ximénez een echte aanrader. Een zoete sherry, krachtig en vol met smaak van rozijnen en zongedroogde vijgen. Ook eigenlijk onmisbaar bij een kaasplank.
Bereidingswijze borrelbrood gevuld met ovenkaas
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de rozemarijn fijn, pers de knoflook en meng met de olijfolie.
- Snijd een rondje van de bovenkant van het brood zodat de kaas erin past. Duw de kaas in het brood en maak een kruis in de korst van de kaas. Snijd het brood aan de zijkanten diagonaal in, maar niet helemaal door. Smeer de sneden en de bovenkant van het brood in met het rozemarijn-knoflook olijfolie mengsel.
- Verder hoef je het brood alleen nog maar in de oven te schuiven. Na 20 minuten is deze gesmolten kaas in brood perfect. Strooi met wat grof zeezout, verse peper en wat rozemarijn, plukken en dippen maar!
Ook lekker: kaasfondue zelf maken recept met Zwitserse kazen. Kaasfondue maken is lekker makkelijk zonder te veel voorbereiding.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Lekkerrrrrr!