Kaasfondue zelf maken recept

Kaasfondue zelf maken recept

Met pit
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min

Kaasfondue zelf maken recept met pit, tenminste als je de juiste Zwitserse kazen gebruikt. Kaasfondue maken is zó lekker en zó makkelijk zonder te veel voorbereiding.

Extra smaak? Kook tijm, rozemarijn en salie mee in de kaasfondue, té lekker! Bieslook, kervel of peterselie aan ’t eind kan ook.

Kaasfondue met groenten

Kaasfondue met groenten, perfecte combi! Reepjes venkel, komkommer en knapperige romaine sla. Gebakken paddestoelen en kleine cherrytomaten zijn altijd favoriet. Geroosterde pompoen is ook lekker.

Voor dit kaasfondue recept gebruik je room en dat lijkt een beetje dubbelop, je komt ’t ook niet vaak tegen maar het zorgt voor een zachte structuur. Hoe lekker!

Mocht de fondue toch iets korrelig zijn dan los je dat op met een staafmixer en mocht je geen bloem willen gebruiken voor het binden kan maizena of rijstmeel ook gewoon. Zo is je kaasfondue ook altijd glutenvrij.

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 400 ml witte wijn
  • 100 ml room
  • 250 gr Emmentaler
  • 250 gr Etivaz
  • 250 gr Appenzeller
  • 2 el citroensap
  • 2 el bloem (maizena of rijstmeel)
  • verse peper
  • brood
Kaasfondue recept

Zo maak je Zwitserse kaas fondue

  1. Pel het teentje knoflook, duw plat met een mes en smeer de binnenkant van de fonduepan hiermee in, wat je over hebt laat je in de pan liggen. Vul de pan met de wijn, citroensap, room en kaas. Zet op laag vuur tegen de kook.
  2. Maak een papje van de bloem met een beetje koud water en schenk dit al roerende door de fondue en laat zachtjes doorkoken en binden tot de juiste dikte. Breng op smaak met verse peper, snij ’t brood in stukjes en eet lekker alles op! Cheese, zó maak je Zwitserse kaas fondue.

Eet lekker met stukjes knapperig brood, stokbrood of ciabatta. Voor wat variatie voeg een schep grove mosterd toe, meng eerst met de wijn voordat je deze toevoegt, te gek lekker!

Meer kaas? Borrelbrood met kaas uit de oven.

Haal eventueel ook wat stukjes groenten en paddestoelen door de kaas, word je niet zo opgeblazen als enkel met brood. Toch een opgeblazen gevoel? Drink gemberthee! ’t Helpt namelijk bij de spijsvertering en ontspant.

De kazen haal ik bij Kaashuis Tromp in Bloemendaal.

Of maak ’n Zwitserse kaassoep, ’n simpel recept voor soep met Emmentaler en rucola.

Beoordeling: 4.6. van 15 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024