Citroen ricottataart met mascarpone
- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 45 min
- Klaar in: 1 uur
- Kcal: 340
Citroen ricottataart met mascarpone is een taart gevuld met een mengsel van room, crème fraîche en ricotta. Afgemaakt met een topping van pijnboompitten, deze kunnen zeker niet ontbreken voor een verbluffend resultaat.
Torta delle nonna
Dit taart recept is een variatie op de torta delle nonna, oma´s taart uit de oven. Eén van dé klassiekers uit de Italiaanse regio Ligurië ricotta citroentaart. Een traditionele taart die zeker past op de paastafel tijdens de brunch of als dessert.
Wil je dit citroentaart recept glutenvrij maken? Deze taart is zonder bloem, gebruik wel glutenvrij broodkruim! Wat variatie? Maak de taart af na het bakken met vijgen, blauwe bessen of ander zomerfruit als topping.
Citroen ricotta taart
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Rasp de 2 citroenschillen en pers beide citroenen uit. Meng het citroensap met de citroenrasp en laat 10 minuten staan. Klop de ricotta met de suiker glad. Voeg al kloppend een voor een de eieren en eidooiers toe. Voeg de crème fraîche toe en spatel er ten slotte het citroenmengsel door met de mascarpone en citroenaroma.
- Strooi het broodkruim in de vorm (24 cm doorsnee) zodat de vorm rondom bedekt is. Schenk de vulling erin en strooi de pijnboompitten erover heen. Bak de taart 45 min in de voorverwarmde oven of tot hij net gaar maar nog wiebelig is. Laat hem afkoelen en neem hem uit de vorm. Citroen ricotta taart zó maak je 'm.
Ook lekker: Citroen meringue taart van koek lemon curd en schuim, 'n lemon meringue pie.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?