Courgette pizza met mozzarella en champignons
- Aantal: 1
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 25 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 465
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de courgette en doe in een kom. Voeg 150 gram bloem en 2 eieren toe en meng het tot een beslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het deeg erover uit. Bak de bodem in ongeveer 15 minuten in de oven gaar. Haal de courgette pizzabodem uit de oven en hou de oven warm.
- Beleg de pizzabodem met de tomatenpuree, in plakjes gesneden mozzarella en champignons. Snij de cherrytomaatjes in partjes een verdeel ze over de pizza. Schuif de pizza in de oven en bak hem in ongeveer 10 minuten gaar
Ook lekker: Pizza met schimmelkaas en bacon met tijm en ui.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Heerlijke pizzabodem, uitknijpen van de courgette was voldoende, bodem bakte mooi droog.
Lekker Carla!
Heb dit recept nu al meerdere keren gemaakt én doorgestuurd, heerlijk! Het staat of valt wel met het uitknijpen van de geraspte courgette. Daar komt echt nog wel 2 glazen vocht per courgette uit. Als je dit niet doet wordt hij enorm nat en mislukt het.
Fijn Tim! KLopt, ’t vocht moet er goed uit. De geraspte courgette een nachtje in de koelkast met keukenpapier werkt ook perfect. Dank je.