Gebakken banaan recept

Gebakken banaan recept

Pisang goreng, crispy banaan
  • Aantal: 20
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min

Goddelijke crispy gebakken banaan, ik hou er van! De pisang goreng zoals we deze ook noemen, uit Indonesië. Heel makkelijk te maken met dit recept.

Pisang goreng

Bakabana, Pisang goreng, of gewoon de gebakken banaan, in alle vormen en maten, knapperig van buiten, zacht en zoet van binnen. Een heerlijk en simpele snack.

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 150 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 el meel
  • 1 el bruine suiker

Gebakken banaan maken

  1. Zet een frituurpan aan. Pel de bananen en snij de bananen in dikke plakken.
  2. Doe de overige ingrediënten in een kom en roer het rustig door elkaar.
  3. Doop de plakjes banaan in het mengsel en dompel ze daarna in het frituurvet. Wacht tot de bananenplakjes naar boven komen en haal ze er dan uit. Eet lekker!
Beoordeling: 3.9. van 9 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Irma 27 juni 2021 at 14:09 - Reply

    Het was tegek mmm..

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024