Gebakken banaan

Pisang goreng, crispy banaan
  • Aantal: 20
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Goddelijke crispy gebakken banaan, ik hou er van! De pisang goreng zoals we deze ook noemen, uit Indonesië. Heel makkelijk te maken met dit recept.

“Pisang goreng”in alle vormen en maten

Bakabana, Pisang goreng, of gewoon de gebakken banaan, in alle vormen en maten, knapperig van buiten, zacht en zoet van binnen. Een heerlijk en simpele snack.

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 150 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 el meel
  • 1 el bruine suiker

Bereidingswijze

  1. 1Zet een frituurpan aan. Pel de bananen en snij de bananen in dikke plakken.
  2. 2Doe de overige ingrediënten in een kom en roer het rustig door elkaar.
  3. 3Doop de plakjes banaan in het mengsel en dompel ze daarna in het frituurvet. Wacht tot de bananenplakjes naar boven komen en haal ze er dan uit.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...