Gevulde appel uit de oven

Gevulde appel uit de oven

En blauwe bes
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 35 min
  • Klaar in: 45 min

Ik had nog een hele lading appeltjes liggen, op de een of andere manier als het vakantie is worden er hier thuis minder appels gegeten. Lekkere en frisse appeltjes, genoeg te bedenken wat ik daar mee kan bakken. Ik maakte Gevulde appeltjes uit de oven, als dessert. Alhoewel deze appeltjes ook prima zouden kunnen als tussendoortje. Lekker met wat lobbige room of een bol ijs. Heel simpel en snel gemaakt naar een recept van Yvette van Boven.

Appel crumble met blauwe bessen

De bessen worden heerlijk zacht in de oven, een makkelijke manier van een soort compote. De amandelmeel is lekker krokant als de appels uit de oven komen, zoet van wat suiker. Letterlijk een appel met kruimel uit de oven.

Ingrediënten

  • 4 friszure appels
  • sap van halve citroen
  • handvol blauwe bessen
  • ½ tl gemalen kardemom
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 glas (troebel) appelsap
  • 1 ½ tl suiker
  • 4 el amandelmeel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels en hol uit met een appelboor. Het gat maak je iets groter met een mesje. Besprenkel de appels met citroensap en zet in een ovenschaal.
  2. Meng alle Ingrediënten en vul de appels ermee. Stapel de vulling hoog op wanneer je nog wat mengsel over hebt. Giet het sap om de appels in de schaal en zet in de oven.
  3. Bak 35 minuten of tot de appels gaar zijn. Schep halverwege het sap uit de schaal nog een keer over de appels heen.
  4. Serveer de appels zo of met ijs, zure room, yoghurt of met heerlijke griesmeelpuddinkjes.

Lobbige room met kaneel en suiker, deze serveer ik erbij!

Beoordeling: 4.0. van 4 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024