Glutenvrije chocoladecake

Glutenvrije chocoladecake

Deze glutenvrije chocoladecake met amandelmeel is een traktatie. Hij is zacht, smeuïg en super eenvoudig te maken. Dit recept is perfect voor iedereen die zonder gluten wil bakken, maar toch wil genieten van een heerlijke chocoladecake. Amandelmeel is gemakkelijk zelf te maken. Gebruik gewoon blanke amandelen of amandelschaafsel en maal ze fijn tot meel. Zorg ervoor dat je niet te lang maalt, anders krijg je amandelpasta in plaats van meel.

Je kunt ook hazelnoten gebruiken voor een andere smaak, hoewel deze iets duurder zijn.

Een glutenvrije chocoladecake bakken voor elke gelegenheid. Met Pasen staat hij op de paastafel in de vorm van een chocolade paashaas en getopt met chocolade-eieren.

Ook lekker: cake met vanille en citroen.

Glutenvrije chocoladecake

Glutenvrije chocoladecake

3.2 van 12 stemmen
Recept afdrukken
Een eenvoudige recept voor glutenvrije chocoladecake met amandelmeel en geraspte chocolade. Deze smeuïge cake is een dikke aanrader!
Gang Tussendoor
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 10 personen
calorieën 316

Ingrediënten

  • 150 gr pure chocolade
  • 200 gr amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 5 eieren
  • 80 gr boter
  • 80 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout

Instructies

  • Vet een cakevorm in met boter of bekleed deze met bakpapier.
  • Rasp de pure chocolade fijn en meng deze met het amandelmeel en bakpoeder in een kom.
  • Splits de eieren en klop de eiwitten in een schone kom stijf.
  • Verwarm de oven voor op 150 graden. Zorg ervoor dat de boter zacht is. Meng de zachte boter met de suiker, vanillesuiker en een snuf zout tot een romige massa.
  • Voeg de eidooiers één voor één toe aan het botermengsel en roer goed door. Meng vervolgens het chocolade-amandelmengsel erdoor.
  • Spatel voorzichtig de helft van het stijfgeklopte eiwitschuim door het beslag. Voeg daarna de rest van het eiwitschuim in delen toe en spatel dit voorzichtig erdoor, zodat het beslag luchtig blijft.
  • Schep het beslag in de voorbereide cakevorm en bak de cake gedurende 45 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is; als de prikker er schoon uitkomt, is de cake klaar.
  • Haal de chocoladecake uit de oven en laat deze in de vorm afkoelen. Snijd de cake in stukken en geniet!

Ook lekker: cake uit de airfryer!
Of maak een chocoladetaart met vier ingrediënten.

Paashaas chocolade glutenvrij

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

3.17 from 12 votes (12 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holy happy belly april actie
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Editie 1 2025