Glutenvrije chocoladecake
- Aantal: 10
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 45 min
- Klaar in: 1 uur
Glutenvrije chocoladecake met amandelmeel zó gemaakt, een feest op zich! Zacht en smeuïge cake gemaakt van amandelmeel. Simpel zelf te maken chocoladecake recept helemaal zonder gluten bakken.
Amandelmeel of hazelnootmeel
Amandelmeel kun je ook prima zelf maken. Gebruik blanke amandelen of amandelschaafsel. Maal deze fijn tot meel. Maal niet te lang door, dan heb je een soort van amandelpasta in plaats van meel. Hazelnoten zou je ook kunnen gebruiken, deze zijn alleen wat duurder.
Chocoladecake met paaseieren
Maak je cake favoriet bij elke gelegenheid. Met Pasen staat deze bij ons op de paastafel. In de vorm van een chocolade paashaas. Met een topping van chocolade en paaseieren.
Ook lekker: cake met vanille en citroen.
Bereidingswijze chocoladecake zonder gluten
- Vet een cakevorm in met boter of bekleed met bakpapier. Rasp de pure chocolade fijn en meng dit met het amandelmeel en bakpoeder. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Zorg dat de boter zacht is en meng samen met de suiker, vanillesuiker en zout romig. Klop de eidooiers erbij en roer daarna ook het chocolade mengsel mee. Roer de helft van het eiwitschuim erbij. Spatel rustig de rest van het eiwitschuim er nu ook in delen doorheen.
- Schep het beslag in de vorm. Bak de cake 45 minuten in de oven. Check met een prikker, is deze droog? Dan is de cake gaar. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen in de vorm. Snij in stukken en eet op!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?