Groentechips

  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 25m

Zin in iets lekkers wat toch gezond is? Probeer dit groentechips recept eens een keer. Een heerlijk gezond tussendoortje. Lekker voor ’s avonds op de bank!

Tip: Je kunt voor dit recept ook gewone aardappels gebruiken of zelfs fruit.

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • 1 rode biet
  • 1 zoete aardappel
  • 1 winterpeen
  • zout & peper
  • Olijfolie
  • Kruiden naar keuze

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm je oven voor op 180 °C. Schil de groenten en maak daarna dunne plakjes. Je kunt hier het beste een mandoline of kaasschaaf voor gebruiken.

Stap2

Verdeel de plakjes groenten op een met bakpapier beklede bakplaad. Besprenkel de plakjes met een beetje olijfolie. Strooi hierna zout, peper en naar smaak paprika- of cayennepoeder over de plakjes.

Stap3

Zet de bakplaat ong. 10 minuten in de oven. De baktijd ligt aan de dikte van de plakjes. Kijk na 5 minuten of de plakjes al bruin zijn geworden. Als de plakjes gekrompen zijn en een goudbruin randje hebben gekregen zijn ze klaar. Laat ze op de bakplaat afkoelen zodat ze lekker knapperig kunnen worden.

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab