Indiase bonen met kerrie-eieren

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 20m

Sperziebonen op Indiase wijze! Een lekker pittig gerecht, dat je zo pittig kunt maken als je zelf wilt. In no time heb je een smaakvol gerecht uit de Indiase keuken gemaakt.

Tip: ook lekker met wat kerrierijst en cashewnoten. Laat dan wel de aardappelblokjes achterwege.

Ingrediënten

  • 8 hardgekookte eieren
  • 3 el olie
  • 500 gr panklare sperziebonen
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 2 tomaten (in partjes gesneden)
  • 700 gr voorgekookte aardappelblokjes
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 el kruidenbouillonpoeder
  • 1 dl yoghurt
  • 2 el fijngesneden bladselderij
  • 2 gesnipperde uien

Bereidingswijze

Stap1

Pel alle eieren en snijd ze in partjes. Snijd de sperziebonen in stukjes van 4 cm.

Stap2

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui op een laag vuur. Voeg hier vervolgens de knoflook, tomaat, sperziebonen, aardappelblokjes, eieren, bouillonpoeder, kerrie en flink wat peper aan toe.

Stap3

Schep alles goed door elkaar en laat het mengsel afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen. Roer er af en toe doorheen.

Stap4

Breng het gerecht eventueel op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur. Roer de yoghurt er door heen en garneer het gerecht met de selderij.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

88

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab