Kip gehaktspies met tomatenrijst

Spies met pikante smaak
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Deze Turkse kip gehaktspies is heerlijk mals en smaakt heerlijk bij de paprika’s en tomatenrijst. Waan je helemaal in Turkse sferen met dit simpele recept!

Spies met zhug

Zhug, een zeer pikante specerijenmix met zijn oorsprong in Yemen. De mix is breed toepasbaar en geeft veel smaak en pit zo ook bij deze spies!

Ingrediënten

  • 5 tomaten
  • 300 gr rijst
  • 2 rode uien
  • 300 gr kipgehakt
  • 2 tl zhug
  • 3 paprika
  • 4 el olijfolie
  • 4 lange spiezen

Bereidingswijze

  1. 1Snij de rode uien fijn en de tomaten ieder in 6 parten. Bak de ui in een soeppan met 2 eetlepels olie ongeveer 3 minuten. Voeg de tomaten toe en bak deze 2 minuten mee. Doe dan de rijst en 500 ml water erbij en breng het aan de kook.
  2. 2Laat ongeveer 15 minuten op laag vuur pruttelen. Snij ondertussen de paprikas in stukken van 2 cm breed en 2 cm lang. Roer de zhug door 2 eetlepels olie. Neem het kipgehakt en verdeel deze in 8 stukken. Kneed ze in de vorm van een worstje. Rijg de paprika en het kipgehakt aan de spiezen.
  3. 3Bestrijk de spiezen met de zhug-olie. Bak de spiezen in ongeveer 12 minuten gaar in een koekenpan of grillpan door ze regelmatig te keren. Serveer de tomatenrijst met de spiezen. Geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...