Pilav met gehakt, rozijnen en spinazie

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 25m

Pilav is verwant aan de Italiaanse risotto, maar stamt oorspronkelijk uit de Turkse keuken. Je kunt pilav als bijgerecht serveren, maar ook als hoofdgerecht. Het is simpel te bereiden en je kunt ontzettend veel variëren. Voor wat extra pit kun je bijvoorbeeld rode peper aan het gerecht toevoegen. Ook lekker met een pitabroodje erbij!

Ingrediënten

  • 500 ml groentebouillon
  • 5 el olijfolie
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 teentje fijngesneden knoflook
  • 275 gr meergranenrijst
  • 2 el oregano
  • 4 el rozijnen
  • 2 el pijnboompitjes
  • 500 gr gewassen bladspinazie

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de bouillon. Verhit 3 el olijfolie in een hapjespan en bak het gehakt met de knoflook en oregano in 3 minuten rul. Zorg er dus voor dat het gehakt lekker los is gebakken.

Stap2

Voeg de rozijnen en de pijnboompitjes toe en laat ze 2 minuten meebakken. Voeg de rijst toe en laat deze 1 minuut meebakken. Schenk vervolgens de bouillon erbij en kook de rijst op een laag vuurtje, met de deksel op de pan, in 15 minuten gaar.

Stap3

Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en laat hierin de spinazie slinken. Laat deze vervolgens uitlekken en voeg het toe aan de rijst. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab