Pilav met gehakt rozijnen en spinazie
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 25 min
Pilav met gehakt rozijnen en spinazie, rijst uit het Midden-Oosten. Het is simpel te maken en je kunt veel variëren. Voor wat extra pit kan je rode peper of chilivlokken aan het gerecht toevoegen.
Gefruite rijst gegaard in bouillon
Gefruite rijst gegaard in bouillon ofwel er is een vergelijking met de risotto. De Pilaf hoeft niet altijd van gewone rijst gemaakt te worden. Er zijn ook varianten die gemaakt worden met bulghur (bulgur) of quinoa. Een heerlijk eenpans recept.
Eet je deze pilav liever vegetarisch? Naturli vega gehakt is super aan te raden!
Zo maak je pilaf met gehakt
- Verwarm de bouillon, pel en hak de knoflook. Verhit 3 el olijfolie in een hapjespan en bak het gehakt met de knoflook en oregano in een paar minuten rul. Zorg er voor dat het gehakt lekker los is gebakken.
- Voeg de rozijnen en de pijnboompitten toe en laat kort meebakken. Voeg de rijst toe en laat deze 1 minuut meebakken. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst op laag vuur met de deksel op de pan in een kwartier gaar.
- Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en laat hierin de spinazie slinken. Laat uitlekken en voeg de spinazie toe aan de gesmoorde rijst. Breng op smaak met verse peper en zout. Zó maak je pilaf met gehakt!
Meer pilav? Pilav met bonen en pancetta gekaramelliseerde ui. Een makkelijke pilav voor op een doordeweekse dag.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?