Pilav met gehakt, rozijnen en spinazie

Uit het Midden-Oosten
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Pilav is verwant aan de Italiaanse risotto, maar stamt oorspronkelijk af uit het midden oosten. Je kunt pilav als bijgerecht serveren, maar ook als hoofdgerecht. Het is simpel te maken en je kunt veel variëren. Voor wat extra pit kun je bijvoorbeeld rode peper aan het gerecht toevoegen. Ook lekker met pitabrood!

Gefruite rijst gegaard in bouillon

Ingrediënten

  • 500 ml groentebouillon
  • 5 el olijfolie
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 teen knoflook
  • 275 gr meergranenrijst
  • 2 el oregano
  • 4 el rozijnen
  • 2 el pijnboompitjes
  • 500 gr bladspinazie

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de bouillon. Verhit 3 el olijfolie in een hapjespan en bak het gehakt met de knoflook en oregano in 3 minuten rul. Zorg er dus voor dat het gehakt lekker los is gebakken.
  2. 2Voeg de rozijnen en de pijnboompitjes toe en laat ze 2 minuten meebakken. Voeg de rijst toe en laat deze 1 minuut meebakken. Schenk vervolgens de bouillon erbij en kook de rijst op een laag vuurtje, met de deksel op de pan, in 15 minuten gaar.
  3. 3Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en laat hierin de spinazie slinken. Laat deze vervolgens uitlekken en voeg het toe aan de rijst. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...