Kip madras

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 30m

Dit wereldberoemde gerecht uit India is heel eenvoudig om zelf klaar te maken. Malse kip, frisse appel en een heerlijke romige saus. Een recept wat je geprobeerd moet hebben!

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 2 uien
  • 2 appels
  • 75 gram boter
  • 500 gram sperziebonen
  • 250 ml crème fraîche
  • 350 gram rijst
  • 3 eetlepels milde currypasta

Bereidingswijze

Stap1

Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de kip in ongeveer 5 minuten bruin. Snij de ui in halve ringen en de appels in blokjes.

Stap2

Voeg de ui aan de kip toe en bak het 5 minuten mee. Voeg daarna 150 ml water en de currypasta toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer een kwartier met de deksel op de pan garen.

Stap3

Kook ondertussen de rijst en de sperziebonen volgens aanwijzingen op de verpakking. Voeg daarna de stukjes appel en crème fraîche aan de kip toe en verwarm 2 minuten mee. Verdeel de rijst met het kipmengsel over 4 borden en serveer de sperziebonen erbij.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Waardeer dit recept

0 personen hebben dit recept gewaardeerd

91

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab