Lasagne met mozzarella en parmaham

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 30m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 40m

Dit recept is een heerlijke variatie op de traditionele lasagnes. Met parmaham, mozzarella, tomaat, verse basilicum en parmezaanse kaas vormt dit gerecht een erg lekker geheel. Daarnaast hoeft het maar 10 minuten in de oven, wat ervoor zorgt dat dit recept veel minder tijd vereist dan de meeste andere lasagnes.

Ingrediënten

  • 9 verse lasagnebladen
  • 15 gram verse basilicum
  • 10 kleine of 5 grotere tomaten
  • 8 plakken parmaham
  • 2 bollen mozzarella
  • 5 eetlepels zure room
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas

WP_20150219_19_08_52_Pro

Bereidingswijze

Stap1

Kook de lasagnebladen in 3 minuten beetgaar. Zorg ervoor dat de lasagnebladen niet aan elkaar plakken tijdens het koken door het water in beweging te houden met een lepel of spatel.

Stap2

Laat ze lasagnebladen uitlekken, snij de basilicumblaadjes fijn en de tomaten in dunne partjes.

Stap3

Verwarm de oven voor op 225 graden. Snij de mozzarella in plakken. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met lasagnebladen. Bedek de lasagnebladen met de helft van de ham en iets meer dan 1/3 van de tomaat. Bestrooi ze met de helft van de basilicum en bedek ze met 1/3 van de mozzarellaplakjes. Breng de mozzarella op smaak met peper en herhaal het hele proces nog een keer.

Stap4

Dek de tweede laag af met de laatste lasagnebladen en verdeel de zure room erover. Bedenk de zure room met de laatste plakjes mozzarella en bestrooi de lasagne met peper en zout. Verdeel de laatste stukjes tomaat erover en bestrooi de lasagne met de Parmezaanse kaas.

Stap5

Zet de lasagne in het midden van de voorverwarmde oven en bak de lasagne ongeveer 10 minuten af. Haal de lasagne uit de oven en garneer het met wat overgebleven basilicum.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

68

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab