Lasagne met mozzarella en parmaham
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 30 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 40 min
- Kcal: 440
Lasagne met mozzarella en parmaham verse basilicum en parmezaan recept met 'n variatie op de traditionele lasagne. Met maar 10 minuten in de oven ben je ook zó klaar.
Lasagne caprese recept
'n Lasagne caprese recept, lasagne recept met een twist en heel makkelijk te maken. Met zure room en verse basilicum is 't echt weer eens anders.
Lasagne met zure room
- Kook de lasagnebladen in een paar minuten beetgaar. Zorg dat de lasagnebladen niet aan elkaar plakken tijdens 't koken en laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Snij de basilicumblaadjes fijn en de tomaten in partjes. Snij de mozzarella in plakken. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met lasagnebladen.
- Bedek de lasagnebladen met de helft van de ham en 1/3 van de tomaat. Bestrooi met de helft van de basilicum en bedek met 1/3 van de mozzarella. Breng de mozzarella op smaak met peper en herhaal dit nog 'n keer.
- Dek de tweede laag af met de laatste lasagnebladen en verdeel de zure room. Bedek de zure room met de overige mozzarella en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de overige tomaat, rasp de Parmezaan en maak de lasagne af met de kaasrasp.
- Zet de lasagne in het midden van de voorverwarmde oven en bak de lasagne in zo'n 10 minuten af. Zo maak je 'n lasagne met zure room.
Ook lekker: Mozzarella voorgerecht met groene pesto en rucola.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?