Millionaire shortbread
- Aantal: 16
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 50 min
- Klaar in: 1 uur 5 min
Lekker én zeker niet gezond, deze millionaires shortbread tussendoortjes. Makkelijker dan met dit recept kan bijna niet. Ik heb me laten inspireren door Menno de Koning, je weet wel, van heel holland bakt.
Millionaire shortbread wat is het?
Millionaires shortbread of karamel shortcake, eigenlijk komt het op hetzelfde neer. Een brosse bodem, met een stevige karamel, afgemaakt met chocola. Ik gebruik pure chocolade met wat grof zeezout, dat geeft een lekkere crispy bite! Zelf maken? Gevaarlijk lekker!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier. Meng boter met de bloem en suiker tot een kruimeldeeg. Bedek de bodem van het bakblik hiermee en druk goed aan.
- Zet 25 minuten in de oven. Laat 10 minuten afkoelen en zet daarna nog even in de koelkast. Smelt de Mentos samen met de room op een laag vuur. Giet dit over de afgekoelde koek en laat afkoelen in de koelkast.
- Smelt de chocolade au bain marie tot een gladde chocolade saus en giet over de opgesteven karamel. Besprenkel de chocolade met wat grof zeezout. Laat in de koelkast nog lekker stevig worden en snij in 16 stukken. Yum!
Yes, glutenvrije millionaire shortbread recept en zó simpel! Ik gebruikte voor dit recept glutenvrije bloem, Schär Mix C.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?