Pannenkoekjes met suiker en kaneel

Pannenkoekjes met suiker en kaneel

Altijd een goed idee!
  • Aantal: 18
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min
Naar het recept

Heerlijke pannenkoeken, zelfgemaakt. Beslag met suiker en kaneel. Voor ontbijt, lunch of tussendoor, altijd een goed idee!

Pannenkoeken met kwark

Wat ook heerlijk is, je pannenkoekjes als dessert. Schep op elke pannenkoekje 1 eetlepel kwark en stukjes appel. Yum!

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr krenten
  • 50 gr rozijnen
  • suiker
  • kaneel

Bereidingswijze

  1. Meng een snufje zout door het meel in een grote kom en maak een kuil in het midden. Schenk een groot deel van de melk en het ei in het kuiltje en roer van midden uit tot het een glad beslag is. Voeg beetje voor beetje de rest van de melk toe.
  2. Roer ook de krenten en rozijnen door het beslag. Laat een scheutje olie in een koekenpan heet worden en bak hierin het beslag in koekjes gaar. Keer de koekjes 1 keer om wanneer de bovenkant droog is.
  3. Serveer de koekjes warm met wat suiker en kaneel.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...