Pannenkoekjes met suiker en kaneel

Pannenkoekjes met suiker en kaneel

Krenten en rozijnen
  • Aantal: 18
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min
  • Kcal: 120

Pannenkoekjes met suiker en kaneel, ’n beslag recept met krenten en rozijnen, voor ’n laat ontbijt of lunch, ’n goed idee.

Pannenkoeken met kwark

Wat ook heerlijk is, je pannenkoekjes als dessert. Schep op elke pannenkoekje een eetlepel kwark en stukjes in roomboter gebakken appel.

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr krenten
  • 50 gr rozijnen
  • suiker
  • kaneel

Pannenkoek met krenten en rozijnen

  1. Meng een snuf zout door het meel in een grote kom en maak een kuil in het midden. Schenk een groot deel van de melk en het ei in het kuiltje en roer van midden uit tot een glad beslag. Voeg langzaam de rest van de melk toe.
  2. Roer de krenten en rozijnen mee door het beslag, laat een scheutje olie in een koekenpan heet worden en bak hierin het beslag zo groot als een koekje gaar.
  3. Keer de koekjes 1 keer om wanneer de bovenkant droog is. Eet de pannenkoekjes warm met suiker en kaneel. Pannenkoek met krenten en rozijnen maak je zó.

Voor een eiwitrijker alternatief, probeer ons proteïne pannenkoeken recept. Deze pannenkoeken zijn niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam en perfect voor een energieke start van de dag.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter