Pasta met geroosterde groenten en feta

Pasta met geroosterde groenten en feta

Met provençaalse kruiden
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 35 min
  • Klaar in: 50 min

Een eenvoudig, snel en zomers gerecht vol vitamines, pasta met geroosterde groenten en feta. Met kleurrijke groenten die even in de oven moeten staan met een kwartiertje werk.

Pasta met champignons en courgette

Een snelle en slanke pasta met champignons en courgette, deze gaan goed samen. De champignons zorgen voor een vlezige bite in dit pastagerecht en de courgette past toch echt overal bij. Of we ‘m nou grillen, roosteren, roerbakken of er gezonde rauwe ‘spaghetti’ van maken, courgette is favotiet! De provençaalse kruiden zorgen voor veel smaak aan de geroosterde groenten. De feta zorgt voor het zomerse gevoel. We zijn er op dól op.

Pasta met geroosterde groenten en feta recept

Ingrediënten

  • 1/2 courgette
  • 1 gele paprika
  • 150 gr champignons
  • 2 trostomaten
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 150 gr pasta naar keuze
  • 120 gr feta
  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je een zomerse vegetarische pasta

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de champignons, paprika en courgette in stukken van gelijke grootte en meng in een ovenschaal. Voeg de olijfolie, Provençaalse kruiden en peper en zout naar smaak toe en schep alles goed door elkaar. Zet in de oven en rooster 20 minuten.
  2. Snij de tomaten in stukken zo groot als de rest van de groenten en snij de feta in blokjes. Verdeel over de groenten die in de oven staan en gaar nog een kwartier tot de tomaten zacht zijn en de feta goudbruin is gekleurd.
  3. Kook ondertussen de pasta beetgaar en geniet van dit zomerse vegetarische pasta recept. Zo maak je ‘t!

Eventueel zou je de gedroogde Provençaalse kruiden kunnen vervangen voor verse tijm, rozemarijn en salie. Een ui in stukken en een teentje geperste knoflook past hier ook perfect bij.

Beoordeling: 4.5. van 2 stemmen.
Please wait...