
Ravioli met kip en geroosterde paprika-tomatensaus
Snel en makkelijk: ravioli met kip en geroosterde paprika-tomatensaus, boordevol courgette! Dit recept is ideaal voor als je weinig tijd hebt, maar toch iets lekkers wilt maken. Wil je het vegetarisch? Vervang de kip door kipstukjes van de Vegetarische Slager – zeker een aanrader. Ravioli scoort eigenlijk altijd, heerlijke pasta gevuld met smaak, pasta kussentjes van geluk die je elke keer weer verrassen met een verrassende vulling.
De combinatie van gebakken kip en een flinke dosis Parmezaanse kaas maakt dit gerecht extra lekker. Smullen maar!
Ook lekker: ravioli met salie.
Tip: voeg een scheut room of een lepel ricotta toe aan de saus om deze romiger te maken. Wil je nog meer smaak en kleur? Voeg dan een handvol verse spinazie toe vlak voor je de saus serveert. De spinazie slinkt snel en zorgt voor een extra frisse smaak - net even anders, romige ravioli met kip en spinazie!

Ingrediënten
- 500 gr ravioli
- 1 courgette
- 2 uien
- 1 teentje knoflook geperst
- 300 gr kipfilet
- 300 gr geroosterde paprika
- 400 gr sugo pastasaus
Optioneel
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Snipper de ui en snijd de courgette in halve plakjes. Laat de paprika uitlekken en snijd deze in reepjes. Snijd de kipfilet in reepjes en breng op smaak met peper en zout.
- Breng een pan met water aan de kook voor de ravioli.
- Verhit olijfolie in een hapjespan en bak de kipreepjes rondom bruin. Voeg de geperste knoflook toe en bak kort mee met de ui en courgette.
- Voeg na 5 minuten de pastasaus en paprika toe. Laat het geheel op middelhoog vuur doorwarmen. Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de ravioli met kip en tomatensaus over de borden. Eet direct.
Maak de ravioli met kip af met een flinke hoeveelheid Parmezaanse kaas!
Ook lekker: pasta met geroosterde groenten en feta, een zomerse vegetarische pasta.
Tip: liever ravioli in tomatensaus (of geen paprika's in huis), vervang de paprika's door cherrytomaten, en voeg een extra scheut tomatensaus toe.

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?