Pastasalade oventomaatjes en gegrilde courgette

Pastasalade oventomaatjes en gegrilde courgette

Perfecte zomermaaltijd
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 45 min

Deze pastasalade gegrilde courgette en tomaatjes uit de oven is de perfecte zomermaaltijd. Lekker fris en perfect om mee te nemen naar het strand of het park. De oventomaatjes zijn ook geweldig om los te eten als antipasti of op een geroosterd broodje.

Pastasalade als lunch of maaltijdsalade

De ingrediënten zijn voor deze pastasalade als lunch of maaltijdsalade perfect. Hou dan alleen voor de lunch 4 personen aan en als maaltijd 2 personen.

Ik gebruikt Peak’s tagliatelle glutenvrij, een originele Italiaanse tagliatelle pasta. Voor wat variatie verkruimel je wat geitenkaas over de salade of schep je er wat kleine mozzarella bolletjes door heen.

Pastasalade met oventomaatjes

Ingrediënten

  • 250 gr kleine tomaatjes
  • 1 tl honing
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 courgette
  • 1 el rode wijnazijn
  • 200 gr pasta
  • handje verse bieslook
  • handje verse basilicum
  • zout en versgemalen zwarte peper

Zo maak je een lichte pastasalade met honingtomaatjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie. Snij de tomaatjes in de lengte doormidden en leg ze in de overschaal met de snijkant naar boven. Meng apart de knoflook, honing, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel Provençaalse kruiden en peper en zout naar smaak en roer goed door elkaar. Bestrijk de tomaatjes met het olijfolie-honing mengsel en gril de tomaatjes een half uur in de oven tot ze zacht en sappig zijn.
  2. Breng een pan met water aan de kook en grill ondertussen de courgette. Meng 1,5 eetlepel olijfolie met 1 theelepel Provençaalse kruiden. Snij de courgette in plakjes van ongeveer een halve cm en bestrijk beide kanten met de olie. Laat een grillpan goed heet worden en bak de courgette plakjes aan beide kanten tot je bruine grill streepjes hebt en de courgette gaar is.
  3. Kook de pasta beetgaar, giet af en spoel de pasta direct af met koud water. Hak de kruiden fijn en meng deze samen met de rode wijnazijn door de pasta. Breng op smaak met grof zeezout en verse peper. Roer er als laatste de tomaatjes en courgetteplakjes door. Geniet van je lichte pastasalade met honingtomaatjes!

Ook lekker: Pasta met geroosterde groenten en feta met provençaalse kruiden.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024