Paté met cranberrycompote

- Porties: 4
- Bereidingstijd: 5m
- Kooktijd: 5m
- Klaar in: 15m
Deze paté met cranberrycompote is zó lekker maar nóg lekkerder als je er een geroosterd warm broodje bij serveert. De paté kun je gewoon kant-en-klaar kopen, maar de compote is eenvoudig zelf te maken.
Cranberries in de top 10
Dit recept van cranberry compote is niet alleen erg lekker, cranberrys zijn ook heel goed voor ons. Ze hebben hoge concentraties antioxidanten, mineralen en vitamines. Cranberrys staan daarom dan ook hoog in de top 10 van gezonde fruitsoort.
Ingrediënten
- 40 gr blanke rozijnen
- 2 radijsjes
- 5 takjes tijm
- 50 gr rietsuiker
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- 1 kaneelstokje
- 175 gr cranberry's
- 170 gr grove Ardenner paté
Bereidingswijze
Stap1
Rasp de helft van de sinaasappel- en citroenschil. Pers de helften van de citrusvruchten uit. Breng het sap, de rasp, de cranberry's en het rietsuiker in een steelpannetje aan de kook.
Stap2
Haal de blaadjes van 1 takje tijm en voeg dit samen met het kaneelstokje toe aan het cranberrymengsel. Kook het geheel op een laag vuurtje tot een compote. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Stap3
Na het koken voeg je de rozijnen toe en laat je de compote 30 minuten afkoelen. Verwijder het kaneelstokje. Snijd de paté in gelijke stukken en verdeel ze over de borden. Verdeel hier de compote over.
Stap4
Halveer de radijsjes. Garneer elk bord met een takje tijm en een half radijsje. Het feestje kan beginnen!
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
1 personen hebben dit recept gewaardeerd
600