Romige paté met cranberrycompote
Geniet van een heerlijke paté met zelfgemaakte cranberrycompote – een perfecte combinatie! Serveer dit voorgerecht met paté met vers geroosterd toast voor de ultieme smaakervaring. Haal de paté bij de beste traiteur en maak de cranberrycompote met tijm en citroen eenvoudig zelf. Want dit recept voor cranberrycompote is niet alleen verrukkelijk, maar cranberries zijn ook nog eens supergezond!
Ze bevatten een hoge concentratie antioxidanten, mineralen en vitamines en staan in de top tien van gezond fruit. Voeg een gezonde twist toe aan je borrelplank met cranberrycompote!
Recept afdrukken
Geniet van paté met vers geroosterd toast en zelfgemaakte cranberrycompote met tijm en citroen. Erg lekker en eenvoudig te maken!
Ingrediënten
- 1 citroen het rasp en sap
- 1 sinaasappel het rasp en sap
- 180 gr cranberry's
- 50 gr suiker
- 5 takjes tijm
- 1 kaneelstokje
- 40 gr rozijnen wit
- 200 gr Ardenner paté
Instructies
- Rasp de schil van de helft van de sinaasappel en de helft van de citroen. Pers vervolgens het sap uit beide vruchten en zet dit opzij.
- Doe het sap, de rasp, de cranberry's en de suiker in een steelpannetje. Breng het mengsel aan de kook.
- Pluk de blaadjes van 1 takje tijm en voeg deze samen met het kaneelstokje toe aan het cranberrymengsel.
- Zet het vuur laag en laat de compote ongeveer 10 minuten zachtjes koken, tot de cranberry's beginnen te openbreken en het mengsel dikker wordt.
- Haal de pan van het vuur en voeg de witte rozijnen toe. Laat de compote vervolgens 25 minuten afkoelen. Verwijder het kaneelstokje voor het serveren.
- Snijd de paté in gelijke stukken en verdeel deze over de borden. Schep de cranberrycompote eroverheen.
Serveer als voorgerecht met toast.
Ook lekker: brioche met paté als hapje of amuse!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?