Paté met cranberrycompote

Paté met cranberrycompote

Lekker zoet-zuur
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 35 min
  • Klaar in: 40 min
Naar het recept

Deze paté met cranberrycompote is zó lekker maar nóg lekkerder als je er een geroosterd warm broodje bij serveert. De paté kun je gewoon kant-en-klaar kopen, maar de compote is eenvoudig zelf te maken.

Cranberries in de top 10

Dit recept van cranberry compote is niet alleen erg lekker, cranberrys zijn ook heel goed voor ons. Ze hebben hoge concentraties antioxidanten, mineralen en vitamines. Cranberrys staan daarom dan ook hoog in de top 10 van gezonde fruitsoort.

Ingrediënten

  • 40 gr blanke rozijnen
  • 2 radijsjes
  • 5 takjes tijm
  • 50 gr rietsuiker
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 175 gr cranberry’s
  • 170 gr Ardenner paté

Bereidingswijze

  1. Rasp de helft van de sinaasappel- en citroenschil. Pers de helften van de citrusvruchten uit. Breng het sap, de rasp, de cranberry’s en het rietsuiker in een steelpannetje aan de kook.
  2. Haal de blaadjes van 1 takje tijm en voeg dit samen met het kaneelstokje toe aan het cranberrymengsel. Kook het geheel op een laag vuurtje tot een compote. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  3. Na het koken voeg je de rozijnen toe en laat je de compote 25 minuten afkoelen. Verwijder het kaneelstokje. Snijd de paté in gelijke stukken en verdeel ze over de borden. Verdeel hier de compote over.
  4. Halveer de radijsjes. Garneer elk bord met een takje tijm en een half radijsje. Het feestje kan beginnen!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...