Rauwe lentesalade
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
'n Lenteslaatje! Lekker fris van citroen en knapperige bite van de rauwe groenten. Samen met wat aardappeltjes uit de oven en een lekker stuk vis is je maaltijd compleet.
Rauwe groenten twist
Eén van mijn favoriete groenten, asperges en radijs! Héél blij ga je hier van worden en het is zó klaar. Lente en asperges die horen bij elkaar! Favoriet voor de avond maar ook super voor een lichte lente lunch. Een snel, simpel en gezond recept. Geef er je eigen twist aan en gebruik de rauwe groenten die je lekker vindt.
Rauwe groenten schaven
Alle groenten moeten in zo dun mogelijke plakjes worden geschaafd. Het beste kun je dat doen met een mandoline of met een dunschiller. Mocht je bieten willen gebruiken, bewaar deze voor het laatst. Bieten geven erg af.
Bereidingswijze
- Schaaf de asperges, de radijsjes en de courgettes in linten en leg deze in ijswater. Hak de dille en munt fijn.
- Pers het sap van een 1/2 citroen en meng met een scheut olijfolie en verse peper. Laat de groenten uitlekken en schep door de dressing samen met de gehakte dille en munt. Enjoy!
Lekker smeersel, maak 'n : pesto van radijsblad ofwel ’n radijspesto super makkelijk en erg lekker recept. Geen leftovers dus!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?