Rijst met pindadressing taugé en vega kip

Rijst met pindadressing taugé en vega kip

Pindakaas en kipstuckjes
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 490

Rijst met pindadressing taugé en vega kip pindakaas en kipstuckjes maak ’t simpel zelf met dit recept. ’n Homemade pindasaus lekker én enorm vullend.

Rijst met vegan kip

Rijst met krokant gebakken vegan kip van de vegetarische slager. Maak ’t nog lekkerder door een scheutje ketjap asin mee te bakken bij de kip. En hou je van pit? Gebruik extra sambal in dit rijst recept.

Ingrediënten

  • 140 gr rijst
  • 2 teen knoflook
  • olijfolie
  • 1 limoen
  • 2 el pindakaas
  • 1 tl sambal
  • 1 tl geraspte gember
  • 1/2 courgette
  • 2 wortels
  • 100 gr taugé
  • 160 gr vegan kipstuckjes
Rijst met pindadressing tauge vega kip

Rijstsalade

  1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Pel en snij de knoflook. Verhit een scheut olie in de pan en fruit de knoflook kort. Rasp en pers het sap van de limoen boven de pan en meng met de pindakaas, sambal en gember samen met zo’n 100 ml water.
  2. Halveer de courgette in de lengte en snij de in dunne plakjes. Rasp de wortels en meng met de courgette, wortel, taugé en de pindasaus door elkaar. Breng op smaak met verse peper en een snuf zout.
  3. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de kipstuckjes in 5 minuten om en om goudbruin en krokant. Schep de rijst in kommen. Verdeel de pinda salade over de rijst en leg hier de gegrilde kip stukjes op.

Maak de rijstsalade af met een handje pinda’s, gebakken uitjes, ketjap en kroepoek naar smaak.

Ook lekker: Rijst met cashew en paksoi.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.3. van 3 stemmen.
Please wait...