Rijst met pindadressing taugé en vega kip
- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 490
Rijst met pindadressing taugé en vega kip pindakaas en kipstuckjes maak 't simpel zelf met dit recept. 'n Homemade pindasaus lekker én enorm vullend.
Rijst met vegan kip
Rijst met krokant gebakken vegan kip van de vegetarische slager. Maak 't nog lekkerder door een scheutje ketjap asin mee te bakken bij de kip. En hou je van pit? Gebruik extra sambal in dit rijst recept.
Rijstsalade
- Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Pel en snij de knoflook. Verhit een scheut olie in de pan en fruit de knoflook kort. Rasp en pers het sap van de limoen boven de pan en meng met de pindakaas, sambal en gember samen met zo'n 100 ml water.
- Halveer de courgette in de lengte en snij de in dunne plakjes. Rasp de wortels en meng met de courgette, wortel, taugé en de pindasaus door elkaar. Breng op smaak met verse peper en een snuf zout.
- Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de kipstuckjes in 5 minuten om en om goudbruin en krokant. Schep de rijst in kommen. Verdeel de pinda salade over de rijst en leg hier de gegrilde kip stukjes op.
Maak de rijstsalade af met een handje pinda's, gebakken uitjes, ketjap en kroepoek naar smaak.
Ook lekker: Rijst met cashew en paksoi.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?